Rabia Naz Vatan olayında Mürsel Küçükal'ın ifadesi ortaya çıktı!

Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan'dan şikayetçi olan Mürsel Küçükal ifadesinde, Şaban Vatan'ın kendisine "Haluk Levent arkamızda. Koskoca Haluk Levent arkamızda meclis üyeleri de arkamda kuvvetli paradan sıkıntı olmaz" dediğini söyledi.

Son Güncelleme:

Giresun'un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018 günü evinin önünde şüpheli bir şekilde ağır yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan ve yanındaki Canan Coşkun, Kazım Kızıl ile Tuba Demir'in 'komisyon' adını kullanarak sorguladıkları iddia edilen Mürsel Küçükal'ın emniyette verdiği ifade oraya çıktı.

"SENİ YAKACAKLAR, OLAY SENİN ÜZERİNE KALACAK"

Kendisinin 4 kere olay yerinde sırt üstü süründürüldüğünü ifade eden Mürsel Küçükal, "Şaban Vatan atölye içerisinde bana 'Ben seni iyi tanıyorum ben sana telefon numaramı verdim. Beni niye aramadın, fabrikaya da gel dedim niye aramadın beni?' dedi. Daha sonra, 'İstersen eşinle sen benim evime gelebilirsin, seni koruyabilirim sana para da verebilirim. Haluk Levent arkamızda. Koskoca Haluk Levent arkamızda meclis üyeleri de arkamızda, arkam kuvvetli, paradan sıkıntı olmaz' dedi. Şaban bana bunları söylerken odada bulunan şahıslar hepsi bizi seyrediyordu. Sanırım kamera ile çekim yapıyorlardı. Şaban devamında bana 'Seni yakacaklar, olay senin üzerine kalacak" dedi" ifadelerini kullandı.

"Ben kendisine 'DNA işi var, o ne dedim" diyen Mürsel Küçükal'a Şaban Vatan'ın cevabının ise, "Şaban bana, 'Kızımın tırnak içerisindeki DNA mı? Onu ayarlarız ona bir DNA uydururuz onu adli tıpta ayarlarız' dedi. Ben bir şey demeden korktuğum için kabul etmiş gibi davrandım sonra da odada bulunan şahıslar hep birlikte dışarı çıktık" dediği ifade tutanaklarına yansıdı.

İşte Mürsel Küçükal'ın emniyetteki ifadesi;




NE OLMUŞTU?

12 Nisan 2018 günü Rabia Naz Vatan’ın evinin önünde ağır yaralı şekilde bulunmuş ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Baba Şaban Vatan’ın iddiasına göre 11 yaşındaki kızı Rabia Naz’a bir araç çapmış ve daha sonra evin önüne bırakıldığını belirtilmişti.

TBMM tarafından kurulan 12 kişilik komisyon üyesi geçtiğimiz Cuma günü Eynesil ilçesine gelerek Vatan ailesini ziyaret edip olayla ilgili toplamda 14 kişiyi dinlemişti.

Mürsel Küçükal, 1 yıl aradan sonra ifade değiştirmişti. Küçükal, Rabia Naz’ın binanın yan tarafından sırt üstü halde dirseklerinden güç alarak evin önüne kadar süründüğünü iddia etmişti.

Daha sonra Şaban Vatan gözaltına alındı. Giresun Valiliği Vatan'ın gözaltına alınmasını şöyle açıkladı:

"Meclis Araştırma Komisyonu süsü vererek olay yerinde baskı ve tehditte bulunarak şahsı süründüren, hürriyeti tahdit, darp ve tanık ifadesini değiştirmeye zorlamaları dolayısıyla şüpheli K. K., T. D., C. C. ve Şaban Vatan gözaltına alınmıştır."

14 Kasım akşam saatlerinde Vatan ve 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sonraki Haber