Pul biberi böyle kullananlar yandı! Meğer yemeğe eklerken bu ayrıntıya dikkat etmek gerekiyormuş
Pul biber her ne kadar sağlıklı bir besin olsa da yanlış kullanımında ciddi zararlar verebilecek güçlü etkilere sahip bir besindir. İçerisinde kapsaisin bulunan pul biberin gün içerisinde normalden fazla şekilde tüketilmesi kapsaisin maddesinin mide duvarını delmesine ve mide sorunlarına yol açmasına neden oluyor.
Pul biberin yemeklere 1 çay kaşığı olacak şekilde eklenerek tüketilmesi sağlıklı bir tüketim şekli olarak görülüyor. Ancak bu tüketim miktar normal seviyenin üzerine çıktığında yanma hissi, şişkinlik, mide ekşimesi ve hemoroid gibi pek çok sindirim sistemi sorununun görülmesine neden olabilir.
Aynı zamanda alerjik reaksiyon gösteren kişilerde pul biberin aşırı tüketimi ciltte deri dökülmesi, kaşıntı ve kızarıklık gibi sonuçları da ortaya çıkarabilir.