Prof. Dr. Fatma Neşe Kök vefat etti

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Neşe Kök, 52 yaşında hayatını kaybetti.

Son Güncelleme:

TÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Neşe Kök, dün geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Fatma Neşe Kök için bugün saat 11.30’da, İTÜ Maslak Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi MOBGAM binasında bir tören düzenlenecek. 

Kök'ün cenazesi İTÜ Cami’nde kılınacak öğle namazının ardından Kilyos Mezarlığı’na defnedilecek.

Kurucuları arasında yer aldığı ve tezini yazdığı alan olan Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği Derneği (Türkiye), Biyoteknoloji Derneği, Galatasaraylılar Derneği ve Galatasaray Kulübü üyesi olan Prof. Dr. Neşe Kök için çok sayıda taziye mesajı yayınlandı.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu da sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, "Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Neşe Kök hocamızın vefat haberini aldım. Böylesine değerli bir çalışma arkadaşını ve bilim insanını kaybettiğimiz için çok üzgünüm. Fatma Hocamıza Allah'tan rahmet, sevenlerine ve İTÜ Ailemize başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı. 

FATMA NEŞE KÖK KİMDİR?

Galatasaray Lisesi mezunu olan Fatma Neşe Kök, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini ODTÜ’de tamamladıktan sonra aynı üniversitede Biyoteknoloji Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Almanya’da Max Planck Institute for Biochemistry’de doktora sonrası araştırmalarda bulundu. 2005 yılında göreve başladığı İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde doçent ve profesörlük unvanlarını aldı ve Bölüm Başkanlığı yaptı. Dr. Orhan Öcalgiray Moleküler Biyoloji- Biyoteknoloji ve Genetik Araştırmalar Merkezi Müdürü ve Sağlık ve Mühendislik Bilimleri İnsan Araştırmaları Etik Kurulu Başkanlığı da yapan Kök’ün, ulusal ve uluslararası alanda yayınlanmış çok sayıda yayınının yanı sıra, kendisine yapılmış yüzlerce akademik atıf bulunuyor.

Prof. Dr. Neşe Kök’ün uzmanlık alanları arasında biyomoleküllerin ve biyoaktif ajanların immobilizasyonu, biyoaktif moleküllerin enkapsülasyonu ve kontrollü salımı, yapay lipid zarlar gibi konular bulunuyordu. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber