Prof. Dr. Celal Şengör ifadeye çağrıldı

Avukat Celal Ülgen, Prof. Dr. Celal Şengör'ün "dini değerleri alenen aşağılamak" suçlamasıyla ifadeye çağrıldığını duyurdu.

Son Güncelleme:

Prof. Dr. Celal Şengör "dini değerleri alenen aşağılamak" iddiasıyla ifadeye çağrıldı. Şengör'ün avukatı Celal Ülgen, Habertürk'teki Teke Tek Bilim programındaki sözleri nedeniyle Şengör'ün ifadeye çağrıldığını açıkladı.

Ülgen'in paylaştığına göre, Celal Şengör’e gönderilen çağrı kağıdında şöyle yazıldı:

“23. 05. 2022 tarihinde Habertürk kanalında yayınlanan Teke Tek Bilim isimli programda “Ben bunu saptamasını yapayım. O masal. Hocam masal o. Onların hepsi masal. İbrahim diye bir adamın yaşadığını malum değil. Bütün bu söylenen kişiler tarihte yok. Bunların hepsi o üç tane kutsal denilen aslında…. Hayır ama bu önemli Suriye din geleneği Mezopotamya din geleneğinden türemiş bir yan branştır. Bizim bugün İbrahimi, dinler dediğimiz işte Musevilik. Hristiyanlık arkasından İslam yani Museviliğe bakıyorsun Musa peygamber diyorlar, o adamı da tarih bilmiyor. Yok öyle bir isim. Musevilerin kitabında bir Mısır’dan çıkış vardır Meşhur. Yok öyle bir olay. Yani incelendi, yayınlandı. Yani hocanın söylediği Harran’ın menkıbevi tarihteki önemi anlatıyor.” şeklindeki söylemleriniz nedeniyle Halkın Bir Kesiminin Benimsediği Dini Değerlere Alenen Aşağılamak suçu kapsamında şüpheli olarak ifadeniz alınacağından 10 gün içinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat etmeniz, mazeretinizi bildirmeksizin gelmediğiniz takdirde polis marifetiyle zorla getirileceğiniz CMK, 145, 146 maddeleri uyarınca tebliğ ve ihtar olunur."

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber