Portakalı kabuğuyla birlikte tarçına bulayıp yedi! Üstüne de bir bardak su içti! Şimdi ondan mutlusu yok!
Portakalın içerdiği faydalar arasında lifli yapısı ile mide sorunlarını rahatlatması da bulunur. Portakalın tarçın ile karıştırılması ve bu şekilde tüketilmesi ise bağırsak tembelliği olarak bilinene kabızlık hastalığının tedavi edilmesini sağlar.
Portakal kabuğunda pektin adı verilen bir madde bulunur. Pektin su ile karıştırıldığında jel kıvamında bir maddeye dönüşür ve bu karışım bağırsaklarda dışkının yumuşayarak daha kolay dışarı atılmasını sağlar. Aynı zamanda portakalda bulunana lifler de bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlığın ortadan kalkmasına yardımcı olur.
Portakal ve tarçın ile kabızlıktan kurtulmak için ilk olarak bir portakalı kabuklarını soymadan ince şekilde dilimleyin. Ardından bir kabın içerisine tarçın dökün ve portakal dilimlerini kaba bırakarak her yerini tarçına bulayın. Daha sonra portakal dilimlerini bu şekilde yiyin ve üzerine 1 bardak su için. Kısa sürede kabızlıktan kurtulacaksınız.