Pistten çıkan Pegasus uçağının kaptan pilotunun hastanede ifadesi alındı

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkan Pegasus uçağının kaptan pilotunun yapılan soruşturma çerçevesinde hastanede ifadesinin alındığı öğrenildi

Son Güncelleme:

İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus uçağının Sabiha Gökçen Havaalanı'nda pistten çıkarak üç parçaya ayrılması ve 3 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen adli soruşturma kapsamında uçağın kaptan pilotunun tedavi gördüğü hastanede ifadesinin alındığı öğrenildi. Türk kaptan pilotun ifadesinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen uçak kazasına ilişkin uçağın kaptan pilotunun tedavi gördüğü hastanede ifadesinin bir kısmının alındığı diğer kısmına ise önümüzdeki hafta içerisinde devam edileceği öğrenildi. 

Gün boyu devam eden ifade işlemlerinin kaptan pilotun sağlık sorunları nedeni ile yarım kaldığı öğrenildi. İfade işlemlerine önümüzdeki hafta içerisinde doktor kontrolünde tekrar devam edileceği belirtildi. Öte yanan kaza sonrası yaralanan kaptan pilotun tedavisi yaklaşık 1 haftadır sürüyordu. 

Uçağın Güney Koreli olan diğer pilotunun ise gerçekleşmesi beklenen ameliyatı nedeniyle henüz adliyeye sevk edilmeyeceği öğrenildi. 


PİSTİ NEDEN PAS GEÇMEDİĞİ SORULUYOR

Haber Global Muhabiri Aytaç Kurnaz'ın verdiği bilgiye göre dün Güney Koreli pilotun ifadesinin alındığını, kulenin kendilerine pisti kaç geçmeleri uyarısında bulunmadığını söylediğini hatırlatırken, Güney Koreli pilotun kazadan sonra vücudunun çeşitli yerlerinde olması nedeniyle ameliyata gireceği için adliyeye sevk edilmediğini belirtti. Kurnaz, "Öte yandan uçağın diğer pilotu Mahmut Arslan'ın yanında emniyet görevlileri var. İfadesini alıyorlar. Emniyet görevlilerinin saracağı çok soru var. O sorulardan biri de kazanın nasıl olduğu, olayı tarif etmesi, neden uçağı piste indirdiği, pisti neden pas geçmediği gibi sorular yöneltildi. Fakat ifade hala devam ettiği için Türk pilotun bu sorulara nasıl yanıt verdiği ilerleyen saatlerde ortaya çıkacak. İfadenin ardından Mahmut Arslan'ın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Eğer gerekli görülürse orada yeniden savcıya ifade verecek. Daha sonrasında ise hakim karşısına çıkması bekleniyor. Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak suçlamasıyla soruşturma yürütülüyordu" dedi. 

Sonraki Haber