Peyniri bu şekilde saklamak gerekiyormuş! Ocak ayında aldığınız peyniri Kasım ayına kadar bozulmadan saklamak için..

Peynir saklarken yardım alabileceğiniz bazı doğal yöntemler bulunuyor. Peynirin sağlıklı yapısını koruyan ve erken bozulmasını engelleyen bu doğal yöntem küp şeker kullanımı ile karşımıza çıkıyor. 

Peynirleri daha uzun süre sağlıklı tutmak için peynir kabının içerisine 1 adet küp şeker eklemeniz yeterli oluyor. Peyniri bu şekilde sakladığınızda sadece sağlıklı yapısını korumakla kalmıyor aynı zamanda peyniri ömrünü de uzatmış oluyorsunuz. Ayrıca peyniri saklarken içerisine ekleyeceğiniz küp şeker peyniri kötü kokmasını da engelliyor. 

Peyniri saklarken dikkat etmemiz gereken başka bir durum ise peynirin soğuk zincir ürün olmasıdır. Yani peyniri +2 ve +4 derece aralığında saklamanız gerekiyor. Bunun için de en uygun yer buzdolabı olacaktır. Ancak buzlukta saklamak da yapısının bozulmasına yol açan bir soğukluğa neden olur.  Buzluk ya da oda sıcaklığındaki kiler gibi ortamlarda peynir kısa sürede bozulacaktır.