This browser does not support the video element.

Pençe-3 Operasyonu başladı

Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin bölgesinde Pençe-3 Operasyonu başlatıldı

Son Güncelleme:

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Pençe-3 Operasyonu'nun dün başlatıldığı kaydedildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:  "Operasyon, hudut güvenliğini ileriden sağlamak, Sinat-Haftanin bölgesinde bulunan teröristleri ve kullandıkları mağara, sığınakları imha etmek maksadıyla icra edilmektedir. Hava Kuvvetleri uçakları, Kara Havacılık unsurları, SİHA/İHA ve Fırtına obüsleri ile desteklenen operasyon planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."

Hulusi Akar'dan açıklama

Operasyonla ilgili bilgi veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Operasyon planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor." dedi. Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile İzmir'deki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu. Akar, daha sonra gündemdeki operasyonlara ilişkin açıklama yaptı.

Terör örgütüyle mücadelenin artan bir kararlılık ve tempoda devam ettiğini ifade eden Akar, “Hudut güvenliğini ileriden sağlamak, Sinat-Haftanin bölgesinde bulunan teröristleri ve kullandıkları mağara ve sığınakları tahrip ve imha etmek için Pençe-3 Harekatı’nı dün akşam itibarıyla başlattık." şeklinde konuştu. 

Operasyonda Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçakların yanı sıra helikopterlerin, İHA ve SİHA’ların, Fırtına obüslerin, yerli ve milli diğer silah ve mühimmatın kullanıldığını açıklayan Akar, "Operasyon planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor. Teröristlerin teslim olmaktan ve bu işten vazgeçmekten başka şansları yok. Komandolarımız, Mehmetçik teröristlerin inlerine girmeyi ve buraları tek tek temizlemeyi sürdürüyor. Mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir." diye konuştu.

Hakurk bölgesindeki Pençe-1 ve Pençe-2 harekatlarının da devam ettiğini belirten Akar, "Pençe-1 Harekatı'nda 64, Pençe-2 Harekatı'nda 16 olmak üzere son 8 ayda Irak’ın kuzeyindeki operasyonların tamamında toplam 654 terörist etkisiz hale getirildi." bilgisini verdi.  

Sonraki Haber