Pejmürde ne demek?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik sarf ettiği "başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz" sözlerine CHP lideri de cevap vermişti. Peki 'pejmürde' ne demek, "pejmürde ederiz" ne anlama geliyor. İşte TDK'daki tanımı

Son Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün Bursa Valiliği tarafından düzenlenen 'Düzensiz Göç ve Değerlendirme Toplantısı'na katılmış ve İmamoğlu'nun Diyarbakır'a yaptığı ziyareti sert sözlerle eleştirmişti. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İşini yap, başımızın üzerinde yerin var; ama işini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz" demişti.

Süleyman Soylu'dan İmamoğlu'na sert sözler: Pejmürde ederiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, bir televizyon kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve Soylu'nun "pejmürde ederiz sözlerine cevap vermişti.

CHP lideri, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu'na yönelik 'pejmürde ederiz' ifadelerini kullandı. Ne demek istedi? İstanbul ve diğer CHP'li belediyelere kayyum atanması gibi bir risk görüyor musunuz?" sorusuna, "Her şeyi yapabilirler. Çünkü ortada hukuk, adalet yok. Bu akşam gelip ikimizi de tutuklayabilirler." yanıtını vermişti.

Kılıçdaroğlu'dan Soylu'ya 'pejmürde ederiz' yanıtı

Peki, Soylu'nun pejmürde çıkışından sonra google'de en çok arananlar listesine giren "pejmürde" ne demek?

Türk Dili Kurumu sitesinde pejmürdenin tanımı şöyle:

1. (kılık için) eski püskü, yırtık pırtık. 

2. (kişi için) eski püskü kılıklı, üstü başı dağınık, perişan.

Sonraki Haber