Patatesleri bu şekilde kızartan tadına doyamıyor! Meğer patates kızartmasını böyle pişirmek gerekiyormuş

Leziz patates kızartmaları hazırlamak için ilk olarak bazı tüyoları ilmeniz gerekiyor. Patateslerin içerisinde bol miktarda nişasta bulunur. Nişasta ise patateslerin kızardıktan sonra dahi yumuşak kalmasına yol açar. Patateslerin içerisindeki nişastayı almanın ve çıtır çıtır pişen patatesler elde etmenin püf noktası ise elma sirkesi olarak biliniyor. 

Eğer patatesleri doğradıktan sonra yaklaşık olarak 15 dakika kadar sirkesi suda bekletirseniz bu aşamada patatesin içerisinde ne toz, toprak ne de kir kalmıyor. Aynı zamanda yapısında bulunan nişastayı da atan patatesler bu nedenle hem daha sağlıklı bir patates tüketimi olarak biliniyor. Patatesleri bu şekilde elma sirkesinde beklettikten sonra soda ve su ile yıkayarak sirke kokusundan arındırıp pişirebilirsiniz.