Patates soymak nefes almak kadar kolaylaşıyor! Patatesin kabuğunu saniyeler içerisinde soymak için bu yolu deneyin

Mutfaklarda sürekli olarak bulunan ve adeta baharat gibi yemeklerde tat verici olarak kullanılan patates kimi zaman bir ana yemek kimi zaman ise yan üründür. Her iki durumda da şüphesiz patates soymak zorlayıcı bir süreçtir. Fakat bu yöntemle patates kabukları saniyeler içinde soyuluyor.

Son Güncelleme:

Mutfaklarda sıklıkla kullanılan gıdalardan biri olan patatesler çoğu yemeğin içerisinde yan ürün olarak kullanılır. Patates kızartması, patates püresi, haşlanmış patates ve bu gibi pek çok çeşidi bulunan patatesler aynı zamanda ana yemek olarak da kullanılabilir. Hem sağlıklı hem lezzetli bir gıda olan patatesi haşlanmış şekilde kullanacaklar için haşlanmış patatesi soymanın bazı püf noktaları olduğunu belirtmek gerek. 

Haşladığınız patatesleri kabuğundan ayırmak zor bir süreç haline gelebilir. Tam anlamıyla soyulmayan kabuklar patatesten ayrılmayınca sıcak haldeki patates ile yok yere uzun süre uğraşırız. Ancak bu durumu tersine çevirecek ve patatesleri saniyeler içinde somayı mümkün kılacak bir doğal yöntem bulunuyor. Pratik bilgiler içerisine patates soymanın püf noktası olan bu doğal yöntem şu şekilde karşımıza çıkıyor: