Pasifik'te nükleer gerilim, ABD-Çin savaşı 2027'de
ABD, Pasifik'teki askeri hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Birleşik Devletler, Çin ile 2027 yılında savaş çıkma olasılığına karşı bölgede nükleer bombardıman uçakları uçuruyor ve konuşlu savaş araçlarına lazer silahları yerleştiriyor. Almanya ise Pasifik'te askeri üs kurmaya hazırlanıyor.
ABD Kasım ayında Pasifik Okyanusu'ndaki en büyük deniz üssü Pearl Harbor'da (Hawaii Eyaleti) Çin'e karşı çok büyük bir savaş tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatta ABD'nin Çin ile olası bir savaşta piyade ve paraşüt birlikleriyle saldırmayı planladığı ve lazer silahlarıyla donatılmış savaş gemileriyle de savunma gerçekleştireceği ortaya çıktı. ABD merkezli küresel savunma yayın organı 'Military.com'un paylaştığı bilgilere göre Pentagon'un yeni Asya stratejisine ilişkin tatbikatlara büyük bir hız verildi.
NÜKLEER YIĞINAK BAŞLADI
ABD ciddi bir adım atarak Şubat ayının sonunda Filipinler'in batısında Çin'e karşı bir hava tatbikatı gerçekleştirdi. ABD'nin Denizcilik Müşterek Faaliyetleri, stratejisi kapsamında ikinci kez gerçekleşen tatbikatta ilk kez Birleşik Devletler'in nükleer bomba taşıyan B-52H bombardıman uçakları da kullanıldı. ABD'nin Batı Pasifik bölgesindeki Guam Adası'nda bulunan Andersen Hava Üssü'nden kalkan uçaklar Çin'e karşı gövde gösterisi yaptılar.
ÇİN'DEN BÜYÜK TEPKİ
Güney ve Doğu Çin Denizleri yakınlarında devriye görevi yapan B-52'ler karşısında Çin'den de sert bir açıklama geldi. ABD ve Filipinler'in Güney Çin Denizi'nde gerginliği tırmandıran faaliyetlerde bulunduğu açıklaması yapan Çin Ordusu bölgedeki hava ve deniz güçlerinin teyakkuz haline geçirildiği bilgisini de paylaştı. Elde edilen bilgilere göre Çin ordusuna ait 5 savaş uçağı ve bir destroyer gemi tatbikatı yakından izledi.
ALMANYA SAHNEDE
Bölgede gerilim tırmanırken, Alman kara, hava ve deniz kuvvetlerine bağlı birliklerin de Hawaii'deki tatbikatlara katılacağı öğrenildi. Elde edilen bilgilere göre Haziran ayında gerçekleştirilecek ve askeri tarihin en büyük deniz tatbikatı olacağı ifade edilen savaş oyunu için Almanya, ordu birliklerini Hawaii'ye sevk etmeye başladı. Almanya'nın Hawaii'de askeri üs kurup sevk ettiği birlikleri kalıcı konuşlandıracağı da ifade edilmekte. Almanya 2023 yılında açıkladığı yeni 'Çin Strateji Belgesi'nde Pekin'i “ekonomik ve askeri anlamda sistematik rakip” gördüğünü açıklamıştı.
AVRUPA GÖZÜNÜ DİKTİ
Almanya'nın Hawaii'ye tatbikat için üç savaş gemisi göndereceği de ifade edilirken, Haziran ayında gerçekleştirilecek büyük tatbikata Almanya, Fransa ve İspanya hava kuvvetlerine ait savaş uçakları da katılcak. ABD'nin tatbikatta nükleer silah taşıma kapasitesine sahip bir diğer bombardıman uçağı 'B-1 Lancer'ı da kullanacağı savunma dünyasına yansıyan bilgiler arasında. ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) Pasifik'teki tüm savaş hazırlıklarını 2027 yılına kadar tamamlaması bekleniyor. Bunun gerekçesi ise Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Çin ordusuna “2027 yılında Tayvan'ı ele geçirmek için hazır olun” direktifi vermiş olması.
TEPEDEN TIRNAĞA LAZER
ABD merkezli bir başka uluslararası savunma yayın organı Breaking Defense sitesi ise ABD'nin Pasifik'teki donanma güçlerinin yanı sıra zırhlı kara birliklerini de lazer silahlarıyla donatmaya başladığı bilgisine yer verdi. Zırhlı personel taşıyıcı araçlara yerleştirilen 50 kilovatlık lazer silahlarının çatışmalarda hem belirlenen düşman zırhlı hedeflerini hem de düşük irtifadaki hava tehditlerini yok etmesi bekleniyor. ABD, Pasifik'teki savaş gemilerinde ise 300 kilovatlık lazerler kullanacak. Birleşik Devletler'in silahlı ve silahsız insansız hava araçlarına da (SİHA ve İHA) 28 kilovatlık lazer silahları yerleştireceği ifade ediliyor.
Kaynak: Web Özel