Özgür Özel'den dikkat çeken 15 Temmuz yorumu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. İsim vermeden eski genel başkanını eleştiren Özel, "15 Temmuz'a tiyatro diyen ya gerçeklikten kopmuştur ya da eksik akıllıdır" dedi...

Son Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den, eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu kızdıracak bir açıklama geldi. Özel, 15 Temmuz için "tiyatro" diyenlerin ya gerçeklikten kopmuş ya da eksik akıllı olduklarını belirtti.

"TİYATRO DİYEN EKSİK AKILLIDIR"

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi için sık sık "tiyatro" veya "kontrollü darbe" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel bir kez daha karşı karşıya gelmiş oldu.

Özgür Özel, gazeteci Yavuz Donat'a verdiği demeçte Kılıçdaroğlu'nu 15 Temmuz üzerinden eleştirerek, "Partinin bir toplantısında 'bu bir tiyatro' dediler. Anında karşı çıktım. Dedim ki; 'Kardeşim, bal gibi darbeydi. Buna tiyatro diyen ya gerçeklikten kopmuştur ya da eksik akıllıdır.' Buna tiyatro demek kadar Türkiye'ye yapılacak büyük bir kötülük yoktur," ifadelerini kullandı.

Özel, "Darbenin, demokrasiyi rafa kaldıran ve her seferinde ülkeyi 20-30 yıl geriye götüren bir olay olduğunu; darbeden medet umanların bir daha belini doğrultamadığını" da vurguladı.

"Cumhuriyet demek, demokrasi demektir. Demokrasi ise halkın özgür iradesidir. Büyük Atatürk’ün ifade ettiği gibi, millet iradesinin üzerinde bir güç yoktur. Genel başkanlığını yaptığım Cumhuriyet Halk Partisi’ne, cumhuriyeti kuran bir partiye ikircikli pozisyon yakışmaz," dedi 

Van'dan yola çıkan göçmen kaçağı dolu tır Sakarya'da yakalandı Kahve gibi içilebilen çedene tozu 400 liradan alıcı buluyor Yılanların en uysalı, Tunceli’de görüntülendi Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit edilen polis, Şeyda Yılmaz’ın ailesi ile telefonda görüştü Manisa'da sağlıksız şartlarda salça üreten firmanın faaliyetleri durduruldu Midesinden çıkanlar şoke etti "İlginç bir vaka"