Özel hastanelerin koronavirüs testi oyunu: Test bedava ama kıyafet 120 TL

Sağlık Bakanlığı'nın tüm pandemi hastanelerinde koronavirüs tanı ve tedavi uygulamalarının bedava yapılacağını ilan etmesinden sonra bazı özel hastanelerin Covid-19 testi alacak personelin kıyafetini test yaptıranlardan almaya çalıştığı dikkat çekti.

Son Güncelleme:

Özel hastanelere herhangi bir koronavirüs şüphesiyle başvuranlara testten herhangi bir ücret alınmayacağını duyuran bazı özel hastanelerin, sürüntüyü alacak olan sağlık personelince kullanılan siperlik ve önlük için para almaya çalıştığı, bazı hastanelerde bu rakamın 120-150 TL arasında bir rakama ulaştığı belirtiliyor. 

Daha önce Covid-19 testi için bazı özel hastanelerin oldukça yüksek meblağlar almaya çalışması üzerine yayımlanan düzenleme ve Sağlık Bakanlığı ile SGK'nın Resmi Gazete'de yayımladıkları bazı yönetmeliklerle tüm koronavirüs tanı ve tedavi ücretleri geri ödeme kapsamına alınmış, böylece hastanelerin koronavirüs ile ilgili herhangi bir ücret talep etmelerinin önü alınmıştı.

Fakat bu defa bazı özel hastanelerin testi bedava yaptıklarını açıklayıp, testi özel kabinlerde yapacak personelin kıyafeti için 120-150 TL talep ettiği ortaya çıktı.

Sonraki Haber