Özel Güvenlik sınav sonuçları açıklandı mı ? EGM ÖGG sonuçları nasıl ve ne zaman sorgulanır?

Özel Güvenlik 96. Temel Eğitim ve 72. Yenileme Eğitimi Sınavı'na katılacak adayların gözleri EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) tarafından yapılacak güncel açıklamaya çevrildi. Peki ÖGG sonuçları ne zaman açıklanacak? EGM ÖGG sonuçları nasıl ve ne zaman sorgulanır? 96. ÖGG sınav sonuçlarında son durum.

Son Güncelleme:

Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) sınavına katılan adaylar özel güvenlik olabilmeye hak kazanmak için, ifade edilen derecenin üzerinde sonuç alması lazım. Adayların sınava katılım göstermesinden sonra gözler ÖGG sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair yapılacak olan açıklamaya çevrilmiş durumda. Peki, ÖGG sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar...

ÖGG SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖGG sonuçlarının 18 Mart tarihinde açıklanması öngörülüyor. Çünkü genellikle sonuçlar, 3 hafta içerisinde belli olmakta. Adayların yazılı sınav sonucuna itiraz etme ve itiraz ücretini yatıracağı tarih aralığı ise 21 Mart ve 23 Mart olarak açıklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM)'nin online işlemler sayfası üzerinden TC kimlik numarası, sınav adı seçimi ve güvenlik kodu aşamalarını doldurularak sonuçlar sorgulanacak.

Resmi açıklamaları yakından takip etmek için EGM'nin internet adresinde yer alan duyurular kısmı düzenli takip edilmeli.

ÖGG SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

EGM tarafından düzenlenen ÖGG sınavı yine Emniyet Müdürlüğü'nün internet adresinden açıklanacak. Adayların, sınav sonuçlarını sorgulamak için T.C. kimlik numaralarını ve güvenlik kodunu sonuç sorgulama sistemine girmeleri gerekiyor.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber