Oy kullanırken nelere dikkat edilmeli?

Türkiye 14 Mayıs'ta tarihi bir seçim yapacak. Türkiye'nin 5 yıl boyunca yönetecek kadrolar belli olacak. Sandık başına gidecek seçmenlerin oy kullanabilmeleri için vatandaşlık numarası yazan belgeyi yanlarında getirmeleri gerekecek.

Son Güncelleme:

Seçim takvimi iyice daraldı, gözler 14 Mayıs gününe çevrildi. Sandığa gidecek seçmenler üzerinde vatandaşlık numarası olan kimlik kartı, nüfus cüzdanı ya da pasaport gibi belgelerle oy kullanabilecek.

Bu seçimde sandık başında seçmeni iki pusula bir zarf bekleyecek. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi için oy pusulalara mühür basılacak. İki pusula tek zarfa konulacak.

Sandıkta seçmeni milletvekili genel seçimi için uzun bir pusula bekliyor olacak. Bu pusula üzerinde tek bir ittifak içinde ister bir partiye ister ittifak yazısının üzerine vurulacak mühür geçerli olacak. Ancak milletvekili aday isimlerinin bulunduğu bölüm de dahil, pusula üzerinde kalemle konulacak herhangi bir işaret pusulayı geçersiz hale getirecek.

Kaynak: Haber Global TV

Soluk borusuna yiyecek kaçan öğrenci Heimlich manevrasıyla kurtarıldı Yemek borusu genişleyen yavru kedi çıkardığı seslerle şaşırtıyor Türkiye'nin siber güvenlik kalkanı: USOM dijital tehditlere karşı 7/24 teyakkuzda Otomobil park halindeki tıra ok gibi saplandı: 1 ölü Adliye çıkışı iki taraf arasında kavga Yer Sivas: Yolda gördüğü tilkiyi elleriyle besledi