Osmanlı'nın son incisi Yıldız'a ziyaretçi yağıyor: 26 günde 200 bine yakın ziyaretçi

Osmanlı'nın son sarayı Yıldız, yıllardır restorasyondaydı. Geçtiğimiz ay kapılarını ziyaretçilere açtı. Saray 1 aylık süre zarfından 200 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Son Güncelleme:

İstanbul'un en güzel yapılarından biri olan Yıldız Sarayı 6 yıllık restorasyon sürecini tamamladı. Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleşti. 1 Eylül'e kadar ücretsiz olan saray ziyaretçi rekoru kırdı.

Tarihe tanıklık eden Yıldız Sarayı ortalama günlük 7 bin 500 kişi tarafından ziyaret ediliyor. Ziyaretçilerin en çok ilgili gösterdiği noktalardan biri ise Büyük Mabeyn Köşkü, bu köşk o dönemlerde padişahların diplomatik görüşmelerini gerçekleştirdiği yer olarak kullanılıyordu. Ziyaretçiler sarayda aynı zamanda Küçük Mabeyn Köşkü, Çit Kasrı, Limonluk Kasr-ı Hümayunu, sultan II. Abdülhamid’in şahsi kütüphanesi ve has bahçeyi de ziyaret edebiliyor.

Saray 1 Eylül'e kadar ücretsiz olacak. sonrasında ise ziyaretçiler müze kart ile sarayı gezebilecek.

Soluk borusuna yiyecek kaçan öğrenci Heimlich manevrasıyla kurtarıldı Yemek borusu genişleyen yavru kedi çıkardığı seslerle şaşırtıyor Türkiye'nin siber güvenlik kalkanı: USOM dijital tehditlere karşı 7/24 teyakkuzda Otomobil park halindeki tıra ok gibi saplandı: 1 ölü Adliye çıkışı iki taraf arasında kavga Yer Sivas: Yolda gördüğü tilkiyi elleriyle besledi