Osman Kavala'nın avukatından flaş iddia! Bugün tebliğ edildi

Osman Kavala'nın avukatı, Kavala'nın Gezi davasından beraat ettikten sonra hakkında yurt dışına çıkma yasağı konulduğunu ancak bu kararın, Kavala'nın cezaevine girmesinin ardından tebliğ edildiğini iddia etti.

Son Güncelleme:

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından gece yarısı hakkında tutuklama kararı verilen Kavala hakkında yeni bir karar daha olduğu ortaya çıktı.

Kavala hakkında tutuklama kararı çıkmadan önce, İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Üstelik bu karar, Kavala hakkında, Gezi davasından beraat ve tahliye kararı verildikten sonra alındı. Kavala'ya, yurt dışına çıkış yasağı ise cezaevine girmesinin ardından bugün tebliğ edildi.

Odatv'ye konuşan Kavala'nın Avukatı İlkan Koyuncu, "Tahliye olduğu gün Adli mekanizmanın koşturarak bir adli kontrol kararı alması, yaşanan süreci çok güzel özetliyor. Hem yurt dışına çıkış yasağı koyacaksınız hem aynı gün gözaltı kararı vereceksiniz hem de bir gün sonra tutuklama kararı vereceksiniz. Adli olarak her kararı vermişler, idari olarak da cezaevi aracından gözaltı sebebiyle polis aracına aktarılırken trafik cezası kesmiş olabilirler, yakında o da tebliğ edilir" ifadelerini kullandı.

İşte o karar:


Sonraki Haber