Ordu’da gökyüzünde renk cümbüşü büyüledi!

Ordu’da akşam saatlerinde deniz üzerinde gökkuşağı ve bulutlar adeta renk cümbüşü oluşturdu.

Son Güncelleme:

Akşam saatlerinde deniz üzerinde beliren gökkuşağı ve bulutlar, günbatımı ile birleşince ortaya adeta görsel bir şölen çıktı.

Ordu’nun deniz ve şehir manzarası ile bütünleşen ve yaklaşık 5 dakika süren renk şölenini yakalamak isteyen vatandaşlar manzarada fotoğraf çekindi. Vatandaşlar böyle görüntülere çok sık rastlanmadığını söylediler.

Deniz üzerindeki renk cümbüşünü görünce fotoğraf çekinebilmek için geldiklerini söyleyen vatandaşlar, ortaya çıkan doğal manzaranın güzelliğini anlatarak, güzel fotoğraflar çekindiklerini ifade ettiler.

ORDU HAKKINDA

Ordu, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan bir ildir. Aynı zamanda Ordu ili, aynı adı taşıyan il merkezi ile birlikte birçok ilçeden oluşmaktadır.

Ordu, tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir bölgedir. Hititler, Frigyalılar, Kimmerler, Lidyalılar, Persler, Romalılar ve Bizanslılar gibi çeşitli uygarlıklar bu topraklarda yaşamıştır.

Ordu, doğal güzellikleriyle ünlü bir ildir. Boztepe, Ordu'nun yüksek bir tepesidir ve şehre yüksek bir noktadan muhteşem manzaralar sunar. Ayrıca, çeşitli koylar, yaylalar ve dere vadileri ile çevrili bir coğrafyaya sahiptir.

Ordu, birçok yaylası ile meşhurdur. Mesudiye, Perşembe, Aybastı ve Ulubey gibi ilçelerdeki yaylalar, doğal güzellikleri ve temiz havasıyla ziyaretçi çeker.

Türkiye'nin fındık üretiminin büyük bir kısmı Ordu'da gerçekleşir. Fındık tarımı, ekonomi için önemli bir gelir kaynağıdır.

Ordu'nun turistik yerleri arasında Gölköy, Perşembe Yaylası, Taşbaşı Kilisesi, Bolaman Kalesi ve Ulugöl gibi doğal ve tarihi alanlar bulunmaktadır.

Ordu, ünlü Türk yazar Orhan Kemal'in doğduğu yer olarak bilinir. Orhan Kemal Parkı ve Heykeli, şehirde yazarın anısını yaşatmaktadır.

Ordu'da düzenlenen çeşitli festivaller ve etkinlikler, geleneksel kültürü ve halk danslarını sergiler. Bunlardan biri de "Ulubey Uluslararası Doğa ve Kültür Festivali"dır.

Ordu, sahil şeridi boyunca güzel plajlara ve kumsallara sahiptir. Ünye, Perşembe ve Fatsa gibi ilçeler, deniz turizmi açısından popüler destinasyonlardır.

Kaynak: Haber Global TV

Boynu halkaya sıkışan kirpiye itfaiyeden yardım eli Avından edilen yılandan vatandaşın ikramına protesto: Üzerine bir bardak soğuk su içti Antalya'da dronlu denetim: Kaçak avcılığa göz açtırılmıyor Van AFAD personelleri İran'a intikal için yola çıktı Kızıl şahinlerin yamaç paraşütü ve drona saldırısı heyecan yarattı Osmangazi Köprüsü'ne zam, feribotu tekrar cazip hale getirdi