Ordu'da belediye hoparlöründen vatandaşlara koronavirüs uyarısı

 Ordu'da vatandaşlar belediye hoparlöründen yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı uyarıldı.

Son Güncelleme:

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından yapılan anonslu uyarıda, vatandaşların salgına karşı tedbirli olmaları istendi. 

Anonsta ayrıca, vatandaşlara, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmeleri çağrısında bulunuldu. 

Öte yandan kolluk kuvvetleri, kentin işlek caddelerindeki HES kodu kontrolü yaptıkları vatandaşlara sık sık sosyal mesafe uyarısında bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri de kentteki kurum, kuruluşlar, okullar, toplu taşıma araçları, camiler, alt ve üst geçitler, otogarlar ve halkın yoğun olarak bulunduğu alanlarda dezenfeksiyon çalışmaları yapıyor.

Ordu Valisi Tuncay Sonel'de yaptığı açıklamada kentte koronavirüs vakalarındaki artışın nedeninin hane ve iş yeri temaslı olduğunu söyledi. Vali Sonel "Önümüzdeki süreçte, yüzde 80 oranında vakaların temas kaynağını oluşturan hane içi ve iş yeri temaslı vakaların önüne geçebilmek amacıyla kontrol ve denetim çalışmalarımızı bu yönde yapacağız" dedi.

Ordu, son verilere göre 100 binde 228,40 ile en yüksek vaka sayısı oranına sahip il konumunda bulunuyor. Önceki haftanın verilerinde Ordu'da 100 binde 194 vaka sayısı görülmüştü. 

Kaynak: AA

Sonraki Haber