Okul öncesinde ücretsiz yemek dağıtımı yarın başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci yarı yılında 5 milyon öğrenci için kademeli olarak hayata geçirilecek ücretsiz yemek uygulamasına ilişkin hazırlıklar sürüyor.

Son Güncelleme:

Eğitim öğretim yılının başında ücretsiz yemekten faydalanan yaklaşık 1,5 milyon öğrenci bulunuyordu. Öğrenci sayısı daha sonra 1,8 milyona yükseltilmişti. Yarın itibarıyla uygulamayla 5 milyon öğrenciye ulaşılması planlanıyor.

Ağırlığı okul öncesi eğitimde olacak şekilde başlatılacak, kademeli olarak ilköğretim ve ortaöğretimi de kapsayacak uygulama için valiliklere Yemek/Beslenme Hazırlama ve Dağıtımı Kılavuzu gönderildi.

Kaynak: Haber Global TV

Atatürk'ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak Amasya'ya ulaştı Çorum'da Gençlik Haftası etkinliği: Dağcılar tarihi kaleden iniş yaptı Sakarya'da korkutan yangın: Atölye alev topuna döndü Bakırköy'deki üst geçitte kazalar neden engellenemiyor? Uzmanı Haber Global'e değerlendirdi KKTC'de Azerbaycan Kültür Merkezi açıldı! Tatar: 1 millet, 3 devlet olmanın hayalini hep yaşadık Balıkesir'de görsel şölen: Tur teknesine yunuslar eşlik etti