Okul bahçesinde arıcılık! Öğrenciler 500 kilo bal üretti

Amasya'da bir lisede arıcılık kulübü öğrencileri 3 yıl önce 2 kovanla başlayıp sayısını 23'e çıkardıkları kovanlarda yetiştirdikleri arılardan bu sezon 500 kilodan fazla bal üretti. Kovan başı 26 kilo bal üretimiyle de rekor kırmayı başarıp ‘En güzel bal bizim bal' sözüyle iddialı olan Gökhöyük Şehit Cemalettin Özdemir Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin çalışkan öğrencileri, köylerinde de arı yetiştirmeye başladı.

Son Güncelleme:

3 yıl önce 2 kovanla üretime başlandı

Bitki çeşitliliği açısından bereketli bir arazide bulunan 150 öğrencili okulun bahçesinde 3 yıl önce 2 kovanla üretime başlandı. Çalışkan arılara merak salan arıcılık kulübü üyesi öğrencileri ve öğretmenleri üretimi artırarak kovan sayısını 23'e yükseltti. 14 kilo olan Türkiye ortalamasının neredeyse 2 katı oranda kovan başı 26 kilo üretim gerçekleştirerek rekor kırıldı.