Odunun kömür yolculuğu! Günlerce emek vererek üretiyorlar

Galerinin tamamı için tıklayınız

Hemen hemen ter türün mangal kömürü üretiminde değerlendirildiğini belirten Bülent Öztürk, “Ülkemizde mangal kömürü denilince alışık olan meşe ve piynar odundan yapılan kömürüdür. Bu odunlar daha dayanıklı ve daha bilinen türler olduğu için tercih ediliyor. Fakat zaman zaman odun tedarikiyle ile ilgili yaşanan sıkıntılar olduğundan dolayı, meyve ağacı odunlarından da üretim yapmaya başladık. Özellikle portakal bahçeleri bakımdan geçtiği için bu mevsimde bolca bulunabiliyor. Portakal odunundan yapılan mangal kömürünü ızgara yapanlar ve ocakta et pişiren restoranlar tarafından çok fazlasıyla beğeniliyor ve oldukça yoğun talep gösteriliyor. Biz başta meyve, meşe ve piynar odunları olmak üzere hemen hemen her odundan da mangal kömürü yapıyoruz” diye konuştu.