Oda TV'ye erişim engeli mi geldi?

Önceki gün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç tutuklanmıştı. Bugün ise Oda TV'nin internet sitesine girmeye çalışan kullanıcılar siteye erişemiyor.

Son Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde Oda TV Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, haber sitesinde Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerinin yer aldığı haberin yayınlanması nedeniyle, sabaha karşı gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi yerleşkesinde bulunan Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürülmüştü. Terkoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından haberde imzası olan ve Manisa'da yaşayan muhabir Hülya Kılınç da ekiplerce gözaltına alınmış ve ardından iki isim de tutuklanmıştı.

ODA TV MÜDÜRÜ VE MUHABİRİ TUTUKLANDI

ODA TV'YE ERİŞİM ENGELİ Mİ GELDİ?

Yaşanan gelişmelerin ardından bugün akşam saatlerinde siteye girmeye çalışan kullanıcılar Oda TV'ye erişim problemi yaşadı. Sosyal medyada, "Oda TV'ye erişim engeli mi getirildi?" soruları sorulmaya başladı. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmazken, Oda TV'ye erişim problemi de devam ediyor.

VPN benzeri yöntemlerle halen Oda TV'ye erişilebiliyor olması hacker saldırısı iddialarını zayıflatıyor.

İBB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun söz konusu erişim engeline ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ongun Twitter'dan yaptığı açıklamada,

"İBB basın özgürlüğünün güçlü bir paydaşıdır. Önce Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç’ın tutuklanması ardından Oda TV'ye uygulanan erişim engeli demokrasimiz açısından kabul edilemez boyuta varmıştır. Bu hatadan bir an önce dönülmesi tüm kamuoyunun beklentisidir" ifadelerine yer verdi.


Sonraki Haber