'O gün bugünü aratır' diyen İslam Memiş, gram altın için son çağrısını yaptı: Rekor için rakam verip 'şaşırmayın' dedi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 'bugünleri aramayın' uyarısı yaparak gram altında beklediği rekor seviyeyi açıklayıp tahminlerini aktardı. Memiş, borsa ve dolar öngörülerini de paylaştı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, gram altın için çok kritik tüyolar verdi. "Ajandamızda önemli bir veri vardı. ABD enflasyon verisi açıklandı. Özellikle emtia fiyatlarında, borsada son durum nedir? Hepsinde satışlar var, bu devam edecek mi? Fırsatlar var, bunlar nasıl değerlendirilebilir?" sorularına yanıt veren Memiş, borsa ile başladı:

"Borsa İstanbul 8994'ten günü tamamladı. Doğal kar satışları başladı. Yüzde 2 satıcılı tamamladı günü. 9200 direncini kıramadı borsa. Orta ve uzun vadeli yatırımcılar korkmamalı. Yıl içinde 10 bin puan beklentim devam ediyor. Devamında 15 bin puana kadar yükseliş bekliyorum. Zaten öngörülemeyen gelişme olursa tekrar güncelleme yapılır. Bugüne kadarki seyirde orta ve uzun vadede 12 bin ve devamında 15 bin puan öngörümde değişiklik yok. Yılbaşından bugüne kadar 2.5 aylık süreçte borsa getirisi yüzde 20. Dolayısıyla zaman zaman kar satışları yaşanması gerekiyor."

İslam Memiş, dolar tahminleriyle şöyle devam etti:

"Dolar kurunda yukarı yönlü hareketler devam ediyor. 30.72'de. Şubat ayı sonuna kadar 31 liranın görülmesi muhtemeldir. Serbest piyasalar ile resmi kur tarafında zaten bir fark var. Çarşı piyasasında 30.88'de kur. ABD verisinden sonra euro, sterlin, altın, gümüş ve kripto paralarda sert düşüşler vardı. Euro dolar paritesi de bu düşüşlerden nasibini aldı. Bu haftanın 1.09 seviyesini hedef koyacağını söyledim. Piyasa Fed'i fiyatladığı için aşağı yönlü fiyatlama gerçekleşti. 1.09 yine radarda, kısa vadeli baskılanma aslında eline dolar geçenler için euro'ya geçmek için koz geçmiş oluyor. Euro yine ucuz kalmaya devam ediyor elinde dolar bulunduran ve parite üzerinden euro almak isteyenler için. Burada fırsat var."

İslam Memiş, bu değerlendirmesinin ardından altın için kritik uyarısını yaptı...