Nusaybin'de köpeklerin saldırısına uğrayan 7 yaşındaki çocuk yaralandı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 7 yaşındaki Ahmet Dal, sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Ağır yaralanan çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Son Güncelleme:

İlçeye bağlı Girmeli Mahallesinde oturan Ahmet Dal (7) sokakta oynadığı sırada sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Yüzü, kolları ve başından ağır yaralanan küçük çocuk, mahalle sakinleri tarafından köpeklerden kurtarıldı. Daha sonran Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılan Dal, burada yapılan ilk tedavisinden sonra Mardin Devlet Hastanesine kaldırıldı. 

KUDUZ AŞISI YAPILDI

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan ve Mardin Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren Ahmet Dal'ın genel sağlık durumunun iyi olduğunu, kuduz ihtimaline karşı aşı yapıldığını söyledi. Gözlem amaçlı Dal'ın bir süre daha hastanede tedavisinin süreceğini belirten Yavuz, vücudundaki yaralara yönelik ileriki dönemde plastik cerrahi müdahalesi yapılacağını kaydetti.

'ÇOCUĞUMU PARÇALANMIŞ HALDE GÖRDÜM'

Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan ve Mardin Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren Ahmet Dal'ın (7) annesi Nurşin Dal, "Bu sokak köpeklerini toplasınlar artık. Benim ciğerim yandı, başka ciğerler yanmasın. Olaydan sonra köyden bir adam, sağlık ocağına götürmüş. Çocuğumu parçalanmış bir şekilde gördüm. Bu sokak köpeklerini toplasınlar. Çocuğumu rahat okula gönderemiyorum. 'Köpeklere dikkat edin' diyerek her zaman uyarıyorum. Bu köpekleri toplasınlar. Tedavisi devam ediyor. Çocuğumun yüzüne bakamaz hale geldim çünkü çocuğum çok kötü bir hale gelmiş. Kafasını parçalamışlar; yüzünü, kollarını parçalamışlar" dedi. 

 Saldırıya uğrayan Ahmet Dal, köpeklerin önce yüzünü, kafasını sonrada ellerini ısırdığı dile getirdi. 

SOKAK KÖPEKLERİ TOPLATILIYOR

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nden ekipler de ilçe merkezi ve Girmeli Mahallesi'ndeki sokak hayvanlarını toplamak için çalışma başlattı. Merkezin Şube Müdürü Veteriner Hekim Zeynep Samancı, büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "2021 yılı içerisinde Mardin genelinde 2 bin kadar sokak köpeği topladık. Ocak ayı içerisinde Nusaybin'de 47 sokak köpeği topladık. Olaydan hemen sonra ilçeye ekiplerimizi gönderdik. Sokakta olan köpekleri toplayarak barınağımıza getireceğiz. Sokaktaki tedbir ve önlemlerimiz devam edecektir" dedi.

Kaynak: DHA

Sonraki Haber