Nüfus Politikaları Kurulu toplanıyor: Çalışan annelere verilen doğum izninin artırılması gündemde

Nüfus Politikaları Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bugün toplanacak. Toplantıda, hızla düşen nüfus artış hızının artması için yapılması gerekenler görüşülecek. Çalışan annelere verilen doğum izninin artırılması gündemde.

Son Güncelleme:

Doğurganlık hızı düşmeye devam ediyor. Hükümet kötü gidişe dur demeye hazırlanıyor. Nüfus Politikaları Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanacak. Toplantıda düşen doğum hızına karşı atılacak adımlar masaya yatırılacak. Çalışan annelere verilen hakların genişletilmesinin, nüfus artışına olumlu yansıyacağı belirtiliyor. Bu kapsamda, çalışan anneye daha uzun doğum izni verilecek. 4 aylık ücretli doğum izninin 1 yıla çıkarılması gündemde.

Mevzuata göre, çalışan anneler doğum öncesinde 2 ay, doğum sonrasında da 2 ay olmak üzere toplamda 4 ay ücretli doğum izni kullanıyor. Özel sektörde çalışan anneler, 4 aylık ücretli izne ilave olarak 6 aya kadar da ücretsiz izin kullanabiliyor. Kamu çalışanı annelerse 2 yıla kadar ücretsiz doğum izni alabiliyor.

Nüfus Politikaları Kurulu, kamu-özel sektör ayrımı olmaksızın çalışan annelerin doğum izni süresini uzatmayı amaçlıyor. Doğum izninin 1 yıla çıkarılması gündemde. Bu kararın, kadın istihdamını olumsuz etkilemesi riskine karşı da önlem alınması planlanıyor.

Bayramda farklı lezzet arayanlar cevabı buldu Yıldırım direğe çarptı, geceyi aydınlattı Malatya'da depremzedeler için bayram korteji Doğal mirastaki 20 bin yıllık hikaye yok oluyor Diyarbakır anneleri Ramazan Bayramı'nda da evlatları için nöbette MHP’den Türkeş’in kabrine ziyaret