Nilüfer Kas'tan kira düzenlemesi değerlendirmesi: Ucu yine kiracılara dokunacak

Gayrimenkul Uzmanı Nilüfer Kas, kiralık konutlara yönelik yüzde 25 artış düzenlemesinin değerlendirdi. Kas, "Başta kiracılar çok memnun gibi görünse de aslında sektörün içinde biri olarak söyleyebilirim, yine ucu kiracılara dokunacak" dedi.

Son Güncelleme:

Gayrimenkul Uzmanı Nilüfer Kas, yüzde 25'lik sabit kira artışı düzenlemesinin Haber Global'de değerlendirdi.

Kas, "Kiracılar TÜFE oranına bakarlar. Mayıs oranı 39.3'tü. Başta kiracılar çok memnun gibi görünse de aslında sektörün içinde biri olarak söyleyebilirim, yine ucu kiracılara dokunacak" dedi.

Kas şöyle devam etti:

"Her ne kadar kiracıların lehine gibi görünse de örnek verelim. Mesela, yeni kiralanacak olan evlerde, 30 Haziran'a kadar geçerli olacağı için yüzde 25 artış olacak. Ev sahipleri buradaki kaybı, kirayı artırarak önleyecekler. Biraz merdiven altına kayabilir durum. Geriye dönük bir şey yapılamayacak. Yenileme ya da geriye dönük telafi olmayacak. Yine oğlum Almanya'dan geldi ya da ben oturacağım diyerek kiracılar evlerinden edilecekler."

Kaynak: Haber Global TV

Bayraktar TB3 ilk rampa kalkış testini başarıyla tamamladı Taraftarının stada meşale sokma yöntemleri pes dedirtti Hastanenin sonuncu katına "tarzan" gibi tırmandı Efes’te tarihi kalıntıların üzerine çıkıp fotoğraf çekildiler Motosiklette ilginç anlar: 9 metre boruları takıp gittiler Kestiği koyunun kanını ve dışkısını suya döken kişi yakalandı