Niğde’de Şehit Ömer Halisdemir anısına maraton düzenlenecek

Niğde’de Şehit Ömer Halisdemir anısına 21 Temmuz 2024’de 3 farklı kategoride yarı maraton düzenlenecek.

Son Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğinde ’Tarih, Doğa ve Kültür Yolunda Koşun’ sloganı ile Şehit Ömer Halisdemir anısına Niğde Yarı Maratonu gerçekleşecek. Şehir merkezinde gerçekleşecek olan yol koşusu yarışının 21 kilometre mesafesi 21 Temmuz 2024 tarihinde saat 08:00’de, 10 kilometre mesafesi saat 09:00’da 5 kilometre halk koşusu ise 09:15’te start alacak.

Katılımcıların yarı maraton mesafesini kısmi yeterlilik esasına göre, 3 saat 30 dakika, 10K mesafesini 1 saat 30 dakika içerisinde tamamlamaları gerekecek. Kısmi yeterlilik, katılımcıların karşılaşabilecekleri doğa şartlarında güvenli bir şekilde devam etmelerine imkan sağlayacak malzemeleri yanlarında taşımaları anlamına geliyor. 18 yaşın üzerindeki herkesin katılımına açık olan koşuda 16-18 yaş grubu ise ebeveyn izni ile sadece 5K ve 10K yarışına katılabilecek.

Katılımcıların 21 Temmuz 2024 tarihinde geçerli ve koşmalarına engel olmadığını belirten yarışma tarihinden önceki bir yıl içerisinde alınmış bir sağlık belgesine veya Atletizm, Triatlon, Dağcılık, Oryantiring veya Bisiklet Federasyonlarından onaylı sporcu lisansına sahip olmaları gerekiyor. Sadece kayıtlı koşucuların katılabileceği maratonda kayıtlar www.nigdeyarimaratonu.com internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek.

Kayıt olmak isteyenler için son kayıt tarihi ise 17 Temmuz 2024 saat 17:00 olarak açıkladı. Katılımcı sayısının bin kişi ile sınırlandırıldığı maratonda kayıtlar bu limite ulaşıldığında son kayıt tarihi beklenmeden kapatılacağı bildirildi. 21K Niğde Yarı Maratonu katılım ücreti ise 510 TL, 10K Niğde Yol Koşusu 410 TL, 5K Halk Koşusu ise 100 TL olarak açıklandı. Niğde Yarı Maratonu’nda Genel Klasman Erkek ve Kadın birincilerine 5 bin TL, Genel Klasman Erkek ve Kadın İkincilerine 3 bin TL, Genel Klasman Erkek ve Kadın Üçüncülerine ise 2 bin TL nakdi ödül verilecek. Koşuyu zaman limitinde ve kurallar dahilinde bitirmiş olan her katılımcıya bitiren madalyası hediye edilecek.

Ödül töreni ise 21 Temmuz 2024 Pazar günü saat 12:00’de şehir merkezinde gerçekleştirilecek.

Sonraki Haber