Nesli tükenme tehlikesi altında! "Karadeniz'in biyolojik hazinesi" için uluslararası işbirliği

Dünyada nesli tükenme tehlikesindeki türler arasında yer alan ve "Karadeniz'in biyolojik hazinesi" olarak değerlendirilen mersin balığının denizlerdeki varlığının artırılması için uluslararası kuruluşlarla ortak projeler hazırlanacak.

Son Güncelleme:

Neslinin devamı için son yıllarda Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı istasyonlarda üretilerek Karadeniz ile Yeşilırmak, Kızılırmak ve Sakarya nehirlerine salınan mersin balıklarının korunmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda balığın denizlerdeki varlığının artırılması ve korunması için Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) gibi kuruluşlarla ortak çalışmalar yürütülecek.

Kedinin piyanolu haber verme yöntemi dikkat çekti: "Açım kardeş aç" Oyuncağın hareketlerine sinirlenen kedinin bir türlü hırsını alamadığı anlar viral oldu Yer Sivas: Yıldırım isabet eden samanlık yandı Kırklareli'nde metrelerce yükseklikte hortum görüntülendi Ormanda çıngıraklı yılana rastladı: O anları kaydetti Toz taşınımı Hakkari'yi vurdu: Cilo Dağları kayboldu