Nemrut’taki ayılar sürücülere zor anlar yaşattı!

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü civarındaki boz ayılar, bu sefer araçların yolunu keserek vatandaşlardan yiyecek istedi.

Son Güncelleme:

Bölgeye gezmek ve piknik yapmak için gelen vatandaşlar ayıları elleri ile besledikleri için boz ayılar da bunu alışkanlık haline getirdi. İnsanlardan kaçmayan ayılar, araba yolunda sürü halinde gezerek araçların yolunu kesiyor. Dünyanın ikinci Türkiye’nin en büyük krater gölü olma özelliğinin yanında elle beslenen ayılarla da sıkça gündeme gelen Nemrut Krater Gölü, kış ayları öncesinde son ziyaretçilerini ağırlıyor.

Çetin kış şartlarının yaşandığı bölgede kar yağışı ile birlikte yolları kapanan Nemrut Krater Gölü kenarında yaşayan ayıları da zorlu bir kış bekliyor. Kendi doğal ortamlarından çok vatandaşların getirdiği gıdalarla beslenen ayılar, bölgeye insanların gitmemesi ile sıkıntı yaşayabilecekleri belirtildi.

NEMRUT KALDERASI NEREDE?

Nemrut Dağı ya da Nemrut Stratovolkanı, Bitlis İlinin Tatvan ilçesinde, Doğu Anadolu'da yer alan yüksek dağlardan biridir. Van Gölü'nün batısına düşer. Nemrut, uyuyan aktif bir yanardağdır ve 1441 yılında son kez lav çıkışı olmuştur. Tepesindeki kraterde Nemrut Gölü yer alır.

Kaldera’nın içerisinde 5 göl, çok sayıda lav çıkış merkezi, lav hunisi, sıçratma konisi, sıcak su kaynakları ve 6 adet mağara mevcuttur. Göllerden en büyüğü olan Nemrut Gölü, bir hilal şeklinde ve 15km²’lik bir yüzölçümüne sahiptir. Gölün deniz seviyesinden yüksekliği 2247 metre, Van Gölü’nden ise 600 metre yüksekliktedir. Kaldera’nın batı kesiminde, tabanda Nemrut Gölü bulunur.

Kaynak: Haber Global TV

Malatya'da bir ilginç ihlal! Para cezası kesildi Hatay'da hurdacılara yönelik operasyon Arnavutköy’de temizlik seferberliği Sivil polislerden gizli kamerayla denetim Elazığ'da şeker pancarı hasadına Vali Hatipoğlu da katıldı Rize'de selden çay kurtarma mücadelesi