Ne küflenme ne bozulma oluyor! Meğer aylarca taze salça tüketmek için sadece bunu yapmak gerekiyormuş

Salçaların kısa sürede küflenmemesi için kullanabileceğiniz nazı doğal yöntemler bulunuyor. Salça saklamanın püf noktası olan bu doğal yöntemlerin başında ise zeytinyağı kullanımı geliyor. Salçaların küflenmemesi için saklarken içerisine zeytinyağı eklemeyi deneyebilirsiniz. 

Salça saklarken zeytinyağı kullanımı ise oldukça basittir. Salçaların ağzı açıldıktan sonra kısa sürede küflenmesinin sebebi hava ile temasa girmesidir. Salçanın küflenmemesi için hava temasını kesmek gerekiyor. Bu noktada salçanın üst kısmını tamamen kaplayacak şekilde zeytinyağını salçanın tavanına yayabilir ve bu şekilde salçaları küflenmeye karşı koruyabilirsiniz. 

Ayrıca salça saklarken nemden uzak, kuru ve serin alanlar tercih etmek salçanın daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olacaktır. Salçalarınızı cam kavanoz içerisine alarak ağzını sıkıca kapatabilir ve bu şekilde hava almadan saklayabilirsiniz.