Narin Güran cinayetinde son gelişmeler! Abi Enes katil mi, iştirakçi mi?

KİMLER VE KAÇ KİŞİ TUTUKLANDI?

* Amca Fuat Güran: Olay günü Van’daydı. Geldikten sonra arama çalışmalarına katıldı. Bu süreçteki elektrik kesintileri ve yangınlardan dolayı sorgulandı. “Delil yok etmek ve suçluyu kayırmak” suçlamasıyla tutuklu. Arama yapan jandarmaları gizlice dinlemeye çalıştığına dair tutanak var.

* Yenge Maşallah Güran: Büyük amca Hüseyin’in eşi. Narin kursa giderken en son 14.00’de evlerine uğramıştı. Narin’in teyzesi Yasemin’in “Siz sustuğunuz için böyle oldu” diyerek kavga ettiği kişi. “Delil yok etmek ve suçluyu kayırmak” suçlamasıyla tutuklu.

* Kuzen Birsen Güran: Narin’in kuzeni ve Maşallah’ın da kızı. Aramalar sırasında Salim Güran’ın yönlendirmesiyle Narin’i en son gördüğü saati 14.00 olarak değil kasten 17.40 olarak jandarmaya söyledi. Annesiyle aynı suçlamadan tutuklu.

Kuzen Muhammet Kaya: Narin’in halasının oğlu. Narin’e ait olduğu düşünülen bir terliği gördüğü halde jandarmaya bildirmedi. Arama faaliyetlerini etkilemeye çalışanlardan biri olarak görülüyor. Tutuklanma sebebi “Delil yok etmek ve suçluyu kayırmak.”