Muzun kılçıklarını ayıklayıp atanlar çok üzülecek! Muz kılçıklarını bal ile karıştırdığınızda...

Muzların kabuğu ve meyvesi arasındaki ince yapı olan muz kılçıklarını çoğu kişi muz yemeden önce ayıklayarak atar. Ancak bu davranış oldukça yanlıştır. Muz kabukları ile meyvesi arasındaki kılçıkları atmak yerine bal ile karıştırın.

Son Güncelleme:

Muz kabukları ve meyvesi arasında kılçık adı verilen ince bir tabaka bulunur. Balık kılçığı gibi ince ve uzun olan bu tabakayı çoğu kişi tadını beğenmediği için ayıklar. Ancak muz kılçıklarının sağlık açısından pek çok faydası olduğu ortaya çıktı. Muz kılçıklarını çöpe atanları çok üzecek olan bu faydalardan yararlanmak için ise bal eklemek yeterli oluyor. 

Muz kılçıklarını bal ile karıştırıp tükettiğinizde benzersiz faydalarından yararlanmak mümkün hale geliyor. Muz kılçıklarını bal ile karıştırmanın faydası şu şekilde karşımıza çıkıyor: