Muş imsakiye 2021! Muş iftar ve sahur vakti saat kaçta (Diyanet imsakiye) 

2021 Ramazan ayı ile birlikte illerin iftar ve sahur vakitleri, 2021 iftar ve sahur saat kaçta soruları ile aranıyor. İşte 2021 Muş imsakiyesi, iftar ve sahur vakitleri

Son Güncelleme:

Muş iftar ve sahur vakitleri, 2021 Ramazan ayında oruç tutacak vatandaşlar tarafından aranıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2021 Ramazan imsakiyesinde, il il iftar ve sahur vakitleri, namaz saatleri belli oldu. 

GÜN GÜN Muş İFTAR VE SAHUR VAKTİ, SAATLERİ İÇİN Muş İMSAKİYE LİNKİNE TIKLAYIN

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI RAMAZAN AYINDA EN ÇOK SORULAN SORULAR

Keffâret orucu tutan bir kimse yolculuğa çıktığında, keffâret orucuna ara verebilir mi?

Başlanan bir Ramazan orucunu meşru bir mazeret olmaksızın bilerek bozan bir kimsenin gücü yetmesi hâlinde peş peşe iki kamerî ay veya altmış gün keffâret orucu tutması gerekir. Hanefilere göre kadınların âdet hâlleri hariç hiçbir sebeple keffâret orucuna ara verilmez. Sefer ve benzeri bir sebeple ara verilmesi hâlinde daha önce tutulmuş olan oruçlar nafile yerine geçer. Bu durumda keffâret orucuna baştan başlanır. Çünkü keffâret orucunun ara verilmeksizin tutulması gerekir (İbn Nüceym, el-Bahr, II, 278). Bununla birlikte tutulmakta olan keffaret orucuna hastalık ve yolculuk mazeretine binaen ara verilebileceğini, bu mazeretler sona erince ara vermeden kaldığı yerden devam edilebileceğini söyleyen mezheplerin görüşleriyle de amel edilebilir (bkz. Mevvâk, et-Tâc, V, 448).

Ramazan ayına ilişkin merak edilen soruların yanıtları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın https://kurul.diyanet.gov.tr/Ana-Konu-Detay/27/oruc sitesinden öğrenilebilir.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber