Muharrem İnce: Şimdilik parti kurma fikrim yok, ben Anadolu'yu dolaşacağım

Gazeteci İsmail Saymaz, Muharrem İnce'nin, "Şimdilik parti kurma fikrim yok. Ben Anadolu'yu dolaşacağım" dediğini aktardı.

Son Güncelleme:

Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin ve CHP'nin önde gelen isimlerinden olan eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüşlerdi. Gazeteci İsmail Saymaz ise bugün Karayalçın ile Çetin'in Muharrem İnce ile görüştüğünü açıkladı.

Sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin paylaşım yapan Saymaz, "Çetin ve Karayalçın’ın Muharrem İnce ile görüşmesi bitti. İki ağabey, İnce’ye şöyle dedi:

'Perşembe günü basın toplantısı yapma. Yapacaksan da masayı devirme. Partide kal, bu süreçte ayrılmak olmaz.'
İnce şöyle dedi:
'Şimdilik parti kurma fikrim yok. Ben Anadolu’yu dolaşacağım.' ifadelerini kullandı.

MURAT KARAYALÇIN'DAN HABER GLOBAL'E AÇIKLAMA

Senem Toluay Ilgaz  "Neden?" programında Murat Karayalçın ile görüştüğünü açıkladı. Karayalçın Ilgaz'a yaptığı açıklamada görüşmeyi olumlu bir görüşme olarak nitelendirirken, "Cumhurbaşkanlığı aday adaylığı koyan bir isimden bahsediyoruz. Bunda anormal bir durum yok. Bunun kampanyasını yürütebilir" dedi. Senem Toluay Ilgaz bunun üzerine, "Sonuç olarak CHP'den aday olmak üzere yapacak bu çalışmayı ama bazı açıklamalarına baktığımızda CHP yönetimine çok ciddi eleştirileri de var. Nasıl olacak bu?" sorusunu yöneltti. Karayalçın bu soruya, "Bu görüşmede biz, parti hukukuna bir zarar getirilmeden bazı eleştirilerin dile getirilmesi gerektiğini söyledik kendisine" ifadeleriyle cevap verdi.
Karayalçın ayrıca, Muharrem İnce'nin değerlendirmelerinden olumlu bir hava edindiğini ve perşembe günü de parti hukukunu gözetilecek bir açıklama gelmesini umduğunu  söyledi.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber