Muğla Milas'taki orman yangını kontrol altına alındı

Muğla'nın Milas ilçesinde makilikte başlayarak rüzgarın etkisiyle ormana ulaşan yangına havadan ve karadan müdahale edildi. Yangın bölgesine giden Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Muğla Milas’taki orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi.

Son Güncelleme:

Yangın bölgesine giden Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, “Muğla Milas’taki orman yangını kontrol altına alındı" açıklamasında bulundu. 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Muğla Milas’ta çıkan yangın ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Bakan Yumaklı, “Muğla Milas’taki orman yangını havadan ve karadan etkin müdahale sonucunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangının ilk anından itibaren alevlere karşı zamanla yarışan Orman Genel Müdürlüğü personelimizin ve diğer tüm kurum çalışanlarımızın emeğine sağlık” ifadelerini kullandı.

Milas'taki orman yangınında yükselen alevlere 9 uçak, 9 helikopter, 53 arazöz-su tankeri, 4 dozer ve 350 personel ile havadan ve karadan müdahale edildi.

Öte yandan, Muğla İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TOMA'lar da yangın söndürme çalışmalarına destek verdi. 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, bölgeye gelip, incelemede bulundu. Yangının ardından Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. 

Milas Belediyesi filosundaki araçlar ile arama-kurtarma ekibinin de yangında görev aldığını belirten Tokat, alevlerin rüzgarın da etkisiyle Kemikler Mahallesi istikametine doğru yöneldiğini söyledi.

Tokat, "Şu an Bodrum kara yolu üzerinde bir otoparktayız ve alevler yola 100 metre kadar yaklaşmış durumda. Havadan müdahale sürüyor. Rüzgar bu şekilde devam ederse, yangın etkisini artıracaktır. Şu an bulunduğumuz bölge; otoparkların, akaryakıt istasyonlarının, araç showroom'larının olduğu bir bölge" dedi.

YANGIN 2 MAHALLEYİ TEHDİT EDİYOR

Yangının çıkış nedeniyle ilgili kesin bir bilginin bulunmadığını dile getiren Tokat, "Bu yangın, Milas-Bodrum kara yolunun hemen yanında başlamış olan bir yangın. Yangının sigara izmariti veya cam kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Bölgemiz, yaz sezonlarında hareketli bir bölge. Bölgeyi çok seviyorlar, tatile geliyorlar. Ama kimsenin bize bunu yapmaya hakkı yok. Sık sık uyarımızı yapıyoruz. Bu bölgede çok dikkatli olmak gerekiyor. Lütfen geliş, gidişiniz esnasında kara yoluna sigara atmayın. Alevler, şu an Akyol ve Kemikler mahallelerini tehdit ediyor" diye konuştu.

BÖLGEDEKİ İŞLETMELER TEHLİKE ALTINDA

Haber Global'de yangına ilişkin son durum hakkında açıklamalarda bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, bölgedeki işletmelerin tehlikede olduğunu bildirdi.

Tokat, "Şu saatlerde hava müdahalesi arttı, uçak sayısı arttı ancak henüz kontrol altına alınamadı. Havanın kuru ve rüzgarlı olması yangını güçlendiriyor. Bir an evvel yangının kontrol altına alınmasını bekliyoruz. Hava kararmadan bu iş bitirmemiz gerekiyor, yoğunlaşmış durumdayız ama yangın kontrol altına alındı diyemeyiz." dedi. 

Kaynak: DHA

Sonraki Haber