Muğla'da yangınlar devam ediyor

Muğla Milas'ta devam eden orman yangını, Çökertme'de şiddetli şekilde sürüyor. Bölgede tahliyeler yapılıyor. O anlar Haber Global canlı yayınına da yansıdı. Marmaris Hisarönü'de de yangın yerleşim yerlerine ulaştı.

Son Güncelleme:

Muğla'nın Milas, Bodrum, Marmaris ile Köyceğiz ilçelerindeki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Armutalan Mahallesi Şirinyer mevkisindeki ormanlık alanda 5 gün önce çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak İçmeler, Turunç, Osmaniye, Bayır, Çiftlik, Turgut, Hisarönü ve Orhaniye mahallelerinde de etkili oldu. Ekipler, yangını kontrol altında tutmak için gece boyunca karadan çalışmasını sürdürdü. Sabahın ilk ışıklarıyla 2 ilçede de hava araçları çalışmalara yeniden başladı. Bölgeye sevk edilen helikopterler ile uçaklar yangınlara havadan müdahale ediyor.

HİSARÖNÜ'NDE ALEVLER YERLEŞİM YERİNE ULAŞTI

Marmaris'te devam eden orman yangını, kırsal Hisarönü Mahallesi'nde yerleşim yerine kadar geldi. Alevler, bazı evlere kısmen hasar verdi. Ekipler, daha önce tedbir amacıyla boşaltılan mahalledeki alevlere havadan helikopter, karadan da arazözlerle müdahale ediyor.

ÇÖKERTME'DE ŞİDDETLİ ŞEKİLDE SÜRÜYOR

Muğla Milas'ta devam eden orman yangını, Çökertme'de şiddetli şekilde sürüyor. Bölgede tahliyeler yapılıyor. O anlar Haber Global canlı yayınına da yansıdı.

MAZI'DA DA ETKİLİ OLDU

Bodrum'un Mazı Mahallesi'ne ardından rüzgarın yön değiştirmesiyle Çökertme ve Gökbel mahallelerine sıçradı. Dün akşam saatlerinde alevlerin sardığı Gökbel Mahallesi tahliye edildi. Bölgede yaşayan ve geçimini hayvancılıkla sağlayan köylüler, yaklaşık 500 büyükbaş hayvanlarıyla alevlerden kaçtı. Canlarını zor kurtaran köylüler, bir yandan evlerini geride bırakırken bir yandan da yanlarına aldıkları hayvanlarını tutabilme mücadelesi vermeye başladı. Köylüler geceyi sokakta geçirince hayvanlardan bazıları sürüden ayrılıp, kayboldu. Başıboş kalan hayvanların Çökertme Mahallesi'ne yakın bölgelerde yollarda ve caddelerde otladığı görüldü.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI

Hayvanlarını kaybettiğini gözyaşları içinde anlatan Selinay Özyılmaz, "Herkes ineklerini yangından kaçırdı. Felaketi yaşıyoruz. Her yerimiz yandı. Canımızı zor kurtardık. Alevler evimizin çevresine çok yaklaşmıştı. Zeytinliklerimiz de yandı. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Hiçbir gelir kaynağımız kalmadı. Alevlerden kaçırdığımız sürülerimizdeki hayvanlarımızın bazıları kaçtı. Şu an onları bulamıyoruz. 500 inek dağıldı. Geceyi Ören Mahallesi'nde geçirdik. Oradan oraya sürüklendik" diye konuştu.

Hayvanlarıyla birlikte bulunan Sibel Karaaslan da "Mahallemizi boşalttılar. Hayvanlarımızı, canımızı zor kurtardık. Evlerimizin ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Mağdur olduk. Hayvanlarımızla mahallemizi terk etmek zorunda kaldık. Geceyi sokakta geçirdik" dedi.

Köylülerden Aysel Urgan, "Hepimizi evlerimizden çıkardılar. Hayvanlarımızı aldık yürüyerek Göktepe'nin ilerisine geldik. Hayvanlarımızı başıboş yolun ortasında dolanıyor. Evimize ne olduğunu ise bilmiyoruz" diye konuştu.

KAVAKLIDERE'DE YANGIN

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor. Başalan mevkisindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle kısa sürede yayılan alevlere, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler müdahale ediyor. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

SEYDİKEMER'DE YENİDEN BAŞLADI

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki orman yangını yeniden başladı.

Arifler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün öğleden sonra başlayan ve gece saatlerinde etkili müdahaleyle kontrol altına alınan yangın, sabah saatlerinde yeniden alevlendi.

Alevlerin yerleşim alanına sıçrama ihtimaline karşı mahalle sakinleri uyarıldı. Arifler Mahallesi'ndeki yangın, rüzgarın etkisiyle Çukurincir Mahallesi'ne kadar ulaştı.

Yangına havadan ve karadan çok sayıda yangın söndürme aracıyla müdahale edildi. Çukurincir Mahallesi'ndeki yangın kısmen kontrol altına alındı. Arifler Mahallesi'ndeki yangını söndürme çalışmaları ise sürüyor.

PAKDEMİRLİ: SEYDİKEMER YANGINLARI KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sabah saatlerinde yeniden alevlenen yangının kontrol altına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Pakdemirli, "Muğla Seydikemer yangınları kontrol altına alındı.Soğutma çalışmaları devam ediyor" dedi. 

BODRUM'DAKİ SON DURUM

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum yangınındaki son durumu Haber Global'de aktardı. Aras, "Termik santralle ilgili tamamen önlem alınmış durumda" dedi. 

MİLAS BELEDİYE BAŞKANI TOKAT: BOZALAN TEHDİT ALTINDA, BUGÜN KRİTİK

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, "Bozalan tehdit altında, bugün kritik, hava desteği ile müdahale yaparsan söndürebiliriz" açıklamasında bulundu. 

Kaynak: AA

Sonraki Haber