MSÜ puan hesaplama nasıl yapılır? 2022 MSÜ'de 4 yanlış bir doğruyu götürüyor mu?

Milli Savunma Üniversitesi sınavına ilişkin ayrıntılara ve MSÜ puan hesaplama nasıl yapılır? 2022 MSÜ'de 4 yanlış bir doğruyu götürüyor mu? sorularının yanıtına içeriğimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme:

MSÜ puan hesaplama nasıl yapılır? sorusu Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) ile ilgili günün en çok araştırılan konuları arasında bulunuyor. Sınav; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 27 Mart Pazar günü uygulandı. Peki, MSÜ sınavına kaç kişi girdi? MSÜ'ye kaç kişi başvurdu? Milli Savunma Üniversitesi sınavına yönelik ayrıntıları sizler için topladık.

MSÜ PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

MSÜ sınavında verilen yanıtlar, her alt test için ayrı bir değerlendirme işlemine alınacaktır. Adayların, alt testlerin her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanların hesaplanmasında da şu yol takip edilecektir:

- Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo'daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

MSÜ'DE 4 YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Milli Savunma Üniversitesi sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor.

MSÜ SINAVINA KAÇ KİŞİ GİRDİ?

Milli Savunma Üniversitesine ilişkin ÖSYM'den bu yıl MSÜ sınavına başvuru yapan ve sınava katılan aday sayısı hakkında açıklamada bulunulmadı.

MSÜ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin 2022 sınav takvimine göre, MSÜ sınav sonuçları 14 Nisan 2022 tarihinde erişime açılacak.

Sonraki Haber