Mısır haşlarken buna dikkat ederseniz lokum gibi pişiyor! Yumuşacık haşlanmış mısırlar için deneyin
Mısır haşlarken dikkat edilmesi gereken birden fazla husus vardır. İlk olarak bilinmesi gereken ise mısırın ağzı kapalı şekilde haşlanması gerektiğidir. Mısır eğer ağzı açık haşlanırsa bu durumda çok daha uzun süre pişmesi gerekir.
Ağzı kapalı halde bıraktığınız mısırlar kısa sürede yumuşayacaktır. Ayrıca mısır haşlarken kaynar suyun içerisine tuz ilave ederseniz bu mısırın daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.
Bunların yanı sıra mısır haşlarken mısırların miktarına göre daha büyük bir tencere kullanıp mısırları tamamen su içinde bırakarak haşlarsanız bu durumda çok daha yumuşak mısırlar elde edebilirsiniz.