Milyar yıllık kayada 'kayıp dünya'nın izi bulundu: Bildiklerinizi unutun!


Haber Global'in derlediği bilgilere göre insanlar ve diğer hücre çekirdekli canlılar, atalarının soyunu 1,2 milyar yıldan daha uzun bir süre önce yaşamış olan son ökaryotik ortak atalara kadar izleyebiliyor.

Almanya'da Bremen Üniversitesi'nde çalışan Benjamin Nettersheim, yeni keşfi için 'kendi soyumuzun en eski kalıntıları gibi görünüyor' ifadesini kullandı. Yani 1,2 milyar yıldan daha uzun bir süre önce yaşamış olan son ökaryotik ortak atalardan bile daha önceye tarihleniyor.

Bu tarihi yaratıklar, dünyadaki deniz ekosistemlerinde bol miktarda bulunuyordu ve muhtemelen Dünya tarihinin büyük bir bölümünde ekosistemleri şekillendiren ana unsurlardandı.

Protosterol Biota'nın keşfi, 10 yıllık bir araştırmanın sonucu oldu ve çalışmanın detaylarıyla ilgili makale Nature dergisinde yayınlandı.

Nettersheim'la birlikte keşfe imza atan Jochen Brock, Protosterol Biota'nın bakterilerden daha karmaşık ve muhtemelen daha büyük olduğunu belirtti. Brock, "Ancak neye benzediğini henüz bilmiyoruz. Dünyada bakterileri avlayan ve yiyen ilk avcılar olabileceğine inanıyoruz" dedi.

DİNOZORLAR YOK OLMASAYDI İNSAN HAYATTA KALABİLİR MİYDİ? HABERİMİZİN DEVAMINDA

Kaynak: Haber Global TV