Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Yarın Elazığ'da okul zili çalacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Yarın Elazığ'da okul zili çalacak. Velilerimiz bilsinler ki öğrencilerimizin ilişkilendirildiği tüm okullarımızda tam gün eğitim uygulamasından ikili eğitim uygulamasına geçilmiştir." dedi.

Son Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Elazığ'da deprem sonrası tatil edilen okulların yarın yeniden dersbaşı yapacağını duyurdu.

Selçuk, "MEB olarak ülkece derin üzüntü duyduğumuz ve devlet-millet kenetlenmesinin bir örneğini verdiğimiz bu depremin ardından yine Elazığ'dayız. Yapılan çalışmaları görmek üzere MEB'den bütün ekip arkadaşlarımızla beraber burada bulunuyoruz. Deprem haberini alır almaz ilk verdiğimiz talimat, Sayın Valimizle, AFAD'la, Sayın İçişleri Bakanımız ile irtibatlı bir şekilde okullarımızın kapılarının vatandaşlarımıza 24 saat açılması şeklindeydi. Depremden etkilenen, evleri zarar gören veya bir nedenden dolayı evlerine girmek istemeyen vatandaşlarımızın dışarıda mağdur olmamaları için okul müdürleri ve yöneticilerimizi göreve çağırdık. Bu kapsamda okullarımızda yaklaşık 65 bin civarı vatandaşımız barınma hizmeti sağladı. Tahsis ettiğimiz okullar, yanı sıra spor salonu ve diğer binalarımızla beraber yaklaşık 265 öğrencimiz ve ailesi halen barınmaya devam etmektedir. Öğretmenlerimiz bölgede birer toplum gönüllüsü olarak canla başla çalıştılar. Binlerce mail aldık. Bu çalışmalarda gönüllü olmak isteyen öğretmenlerimizden. 500 kişilik öğretmen havuzumuzda görev alan meslektaşlarımız, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması hususunda AFAD ve kriz merkeziyle koordineli şekilde gönüllü olarak çalıştılar. 

Veri girişinden psikososyal desteğe kadar her türlü desteği yaptılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yıkım gücü yüksek olan doğal afetler bazı sosyolojik ve psikolojik yıkımlara da yol açabiliyor. Bu çerçevede MEB olarak çocuklarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın psikososyal ihtiyaçlarını karşılamak üzere rehberlik ve danışmanlık uzmanı arkadaşlarımızın katılımıyla çok büyük çaplı çalışmaları hayata geçirdik.

Bugüne kadar 11 bin 251 çocuk, 17 bin civarında yetişkin olmak üzere 28 bin civanı vatandaşımıza psikososyal destek sağlandı, sağlanmaya da devam ediyor.

Bu çalışmalarımız aralıksız şekilde süregelecek. 

Bizim için önemli olan bir başka konu daha var. Tatil süresinin uzamasından kaynaklanan telafi eğitim ihtiyaçları. Bugün burada bulunduğumuz lisemizde öğretmenlerimiz hazır. Çocuklarımız burada. 10 Şubat'tan beri her türlü eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için tedbirleri almış bulunuyoruz. Özellikle sınava hazırlanan çocuklarımızın ihtiyaçlarının karşılanması açısından, Eğitim Bilişim Ağı çerçevesinde bir hizmeti de başlatmış bulunuyoruz. Bu ücretsiz internet erişimi yoluyla hayata geçiyor. Ayrıca öğretmenlerimiz akıllı tahtalarda öğrenci ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir çaba içerisindeler. Derslerinden geri kalmamaları için her türlü hazırlığı yapıyoruz. Öğrencilerimizle biraz önce konuşma imkanım da oldu.

Bu hazırlıklardan dolayı çok memnunlar, motivasyonları yükseliyor. Velilerimiz de müsterih olsunlar. Her türlü kaynak ihtiyacı, her türlü akademik destek ihtiyacı ve eğitim ihtiyacı konusunda sayın Valimizle irtibatlıyız. Milli Eğitim Müdürümüz ve buradaki tüm öğretmen arkadaşlarımız buradaki eğitim ihtiyaçlarının karşılanması hususunda gereken hazırlıkları yaptılar. Şimdi de çalışmaları sürdürüyorlar.

Bir başka husus; oluşturulan hasar tespit komisyonu. 24 saat esasına göre hasar tespit çalışmaları sürdürüldü. Bu çalışmalar sonucunda Elazığ'da 33'ü okul binası, dördü de kurum binası olmak üzere 37 binada ağır ve orta hasar oluştuğu tespit edildi.

Bunlarla ilgili de her türlü çalışma devam ediyor.

Hasar gören eğitim kurum binaları konusunda bölgede yaklaşık 98 okul binamızı kullanım dışı bırakma kararı aldık. Bu rakama Malatya ve Diyarbakır'daki binalar da dahil." dedi.


Sonraki Haber