Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı: Gündemden kaldıracağız

 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son günlerde kamuoyu gündemine gelen ve birçok velinin rahatsız olduğu bağış konusuyla ilgili sert konuştu ve "Bu konuyu gündemden kaldıracağız" dedi.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Ortaköy ilçesinde düzenlenen 'Köy Yaşam Merkezi'nin açılışına; Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Uşak Valisi Turan Ergün, AK Parti Uşak milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, protokol üyeleri ve bölge halkı katıldı. Eğitimin tüm kademelerinde devasa yatırımların gerçekleştirildiğini belirten Bakan Özer, son 20 yılda 300 binlerde olan derslik sayısının 857 binlere ulaştığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"5 yaştaki okullaşma oranı 2000'li yıllarda yüzde 11'di. 100 çocuktan sadece 11 tanesi 5 yaşında okullaşmaya katılırken, şimdi bu oran, yüzde 93'e çıktı. Aynı durumlar tüm eğitim kademelerinde gerçekleştirilmiştir. Sadece okul sayıları, derslik sayıları, öğretmen sayıları artırılmadı. Aynı zamanda eğitimin önündeki tüm antidemokratik uygulamalar da ortadan kaldırıldı. Başörtüsü yasakları kaldırıldı. Katsayı uygulaması, din öğretimi ve mesleki eğitimin yükseköğretime erişiminin önündeki tüm engeller kaldırıldı. Yine bu ülkenin çocuklarının, sadece imam hatip liselerine gidenler değil tüm çocukların peygamberlerin hayatını, Kur'an-ı Kerim'i, dini bilgileri istemeleri durumunda öğrenmelerinin önü açıldı. Tüm bu yatırımlar yapılırken birilerinin iddia ettiği gibi kaliteye rağmen yapılmadı. Her zaman kalite odaklı bir şey yapıldı." 

Kaynak: DHA