Microsoft: Çin merkezli hackerlar, Batı Avrupa devlet kurumlarını hedefledi

Microsoft, Storm-0558 adlı Çin merkezli siber tehdit aktörünün casusluk, veri hırsızlığı ve kimlik bilgilerine erişim amacıyla Batı Avrupa'daki devlet kurumlarını hedeflediğini duyurdu.

Son Güncelleme:

Microsoft, 11 Temmuz’daki basın açıklamasında bir ‘müşterinin’ kendilerine yaptığı bildirim sonucunda ‘anormal elektronik posta etkinliğiyle ilgili’ soruşturma başlattıklarını ve 15 Mayıs 2023'ten itibaren Storm-0558 adlı hackerların devlet kurumları da dahil olmak üzere yaklaşık 25 kuruluşu etkileyen e-posta hesaplarına erişim sağladığını duyurdu. Microsoft, Storm-0558 adlı hackerların Batı Avrupa’daki hangi devlet kurumlarının e-postalarına erişim sağladığı konusunda bilgi vermedi.

Kurum, saldırılar konusunda önlem aldıklarını belirtip “Microsoft soruşturmaları, Storm-0558'in kullanıcı e-postasına erişmek için kimlik doğrulama belirteçleri oluşturarak Exchange Online (OWA) ve Outlook internet sitesinde Outlook Web Access'i kullanarak müşteri e-posta hesaplarına erişim kazandığını belirledi” açıklamasını yaptı.

Kaynak: DHA

Sonraki Haber