Metrobüs yolu çalışması trafiği felç etti

İstanbul'da Haliç Köprüsü üzerindeki metrobüs yolu çalışması, trafiği felç etti. Peki çalışma ne kadar sürecek, kapanan yol ne zaman açılacak?

Son Güncelleme:

Trafik yoğunluğu arttı, kuyruk uzadıkça uzadı. İstanbullular yol çalışmasının ilk gününde zor anlar yaşadı.

İBB, günler öncesinden Haliç Köprüsü'nde yapılacak çalışmayı duyurmuştu. 3 Temmuz gecesi köprünün bir kısmı trafiğe kapatıldı ve metrobüs yolunu yenileme çalışması başladı.

Çalışma kapsamında köprünün orta kısmı yani Kadıköy istikameti kapatılmış durumda. Metrobüsler kendi güzergahlarından gidemedikleri için, bu yola saparak yollarına devam ediyor. Yolun kapatılması metrobüsle olan ulaşımı aksatmazken, trafik yoğunlaşmasına ve araç kuyruğunun kilometrelerce uzamasına neden oldu.

Yapılan çalışmayla metrobüs yolu üzerindeki eski asfalt sökülecek ve yerine daha dayanıklı olan yenisi döşenecek. Eğer her şey plana uygun ilerlerse, kapanan yol 8 Temmuz sabahı açılacak.

Yerleşim alanları arasında çıkan anız yangını söndürüldü MSB: “Kuzey Irak’ta hedefler tam isabet imha ediliyor” İzmir'de aranan şahıslara şafak operasyonu Sağanak yağış Van'ı vurdu, yollar göle döndü Çekirgeyle mücadele kapsamında ilaçlama Samsun'da sağanak: Tarım arazileri ve iş yerlerini su bastı