Meteoroloji uyarı geldi: İki güne dikkat

Meteoroloji'den yapılan tahminlerine göre bir süredir güneşli seyreden hava yerini yağışlara bırakacak. Yarın yurdun batısını etkilemeye başlayacak olan yağışlar, cuma günü tüm Türkiye'ye yayılacak. Hava sıcaklıklarında birkaç derece düşüş görülecek.

Son Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre sıcak hava bir süreliğine mola veriyor ve yağışlar yurdu etkilemeye başlayacak. Yarın Marmara ve Ege'de görülecek olan sağanak yağışlarla beraber hava sıcaklıklarında da düşüş gözlenecek. Cumartesi günü yağışlar mola verirken pazartesi yağışlı hava yine yurdu saracak.

Şu anda Bulgaristan üzerinde bulunan ve kuvvetli yağışlar bırakan sis ilerleyen saatlerde Edirne ve Kırklareli'ni etkisi altına alacak. Ve yarın tüm Marmara bu kuvvetli yağışların etkisi altına girmiş olacak.

Bir başka bulut kümesi de Yunanistan üzerinden Ege'ye geldi. Bu akşam yağışlar başlayacak ve yarın İzmir, Aydın, Manisa Denizli, Bodrum ve Muğla başta olmak üzere kuvvetli yağışlar Batı Akdeniz'e ilerleyecek. Antalya başta olmak üzere Batı Akdeniz'e de kuvvetli sağanakların başlamasına neden olacak. Özellikle de Burdur Isparta arasını kuvvetli yağışlar etkileyecek.

PAZAR TÜM YURDU ETKİSİ ALTINA ALACAK

Yarın Doğu Karadeniz bölgesi hariç yağışlar devam edecek. Cumartesi günü ise yağışlar büyük ölçüde kesilecek. Pazar günü hava ılık ama Batı Trakya'dan başlayıp ülke yeni bir yağış dalgası altına girecek.

KUVVETLİ RÜZGARA DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nünaktardığı bilgiye göre, doğu kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji ayrıca rüzgarın; Marmara'nın batısı ile Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

Sonraki Haber