Sıcaklıklar 10 derece birden artacak! Yangın felaketine dikkat!

MGM 19 Haziran hava durumu raporunu yayımladı. Hava sıcaklıklarının yurt genelinde 7-10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Sıcaklık sonucu oluşabilecek yangınlara karşı tedbirli olunması hamile, yaşlı ve kronik hastalığı olanlar ise belli saatlerde dışarı çıkması konusunda uyarılar yapıldı

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; Ülkemizin kuzeydoğusu ile Güney Ege ve Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyı illeri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Denizli, Uşak, Burdur ve Isparta ile Afyonkarahisar'ın güney, Van'ın doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinin 7-10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güney, Ege'nin kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.