Mersin'de çocuğa tokat atan zanlı hakkında tutuklama kararı çıktı

Mersin'de bir çocuğa attığı acımasız tokatla Türkiye'nin kalbini acıtan şahıs, gözaltına alındıktan sonra konutunu terk etmeme adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Başsavcılığın itirazı üzerine zanlı hakkında 'tutuklama' kararı çıkarıldı

Son Güncelleme:

Mersin'de önceki gün yaşanan ve büyük tepki çeken Ürdünlü çocuğun tokatlanmasına dair soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, çocuklar arasında çıkan bir tartışma sonrası Ürdünlü 5 yaşındaki çocuğa tokat attığı ve babasını da darp ettiği iddiasıyla 'kasten yaralama' suçundan adliyeye sevk edilen şüpheli N.K.'ye 'ev hapsi' cezası verildi. N.K. hakkında Mersin Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen 'ev hapsi' kararına, bu tedbirin yeterli olmadığını belirterek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edildi. İtirazı değerlendiren ilgili Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli N.K. hakkında 'tutuklamaya yönelik yakalama' kararı çıkardı.

'Ev hapsi'nde bulunan şüphelinin, bu karar sonrası tutuklanacağı öğrenildi.

MERSİN'DE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA ACIMASIZ TOKAT

Sosyal medyada hızla yayılan olay şöyle gerçekleşti: Mersin'de çocuklar arasında çıkan tartışma sonrası olaya müdahil olan bir şahıs, Ürdünlü çocuk ve annesine yönelik ırkçı saldırıda bulundu. Aldığı darbeyle küçük çocuk yere serilirken, saldırgan daha sonra anneye de hakaret ederek saldırdı.

Edinilen bilgilere göre, iki çocuk arasında tartışma çıktı. Tartışma sonrası iki aile arasında tartışmaya ilişkin diyalog yaşanırken, ailelerin bulunduğu yere gelen bir şahıs, sormadan, dinlemeden direkt küçük çocuğa şiddetli bir şekilde vurdu. 

Çocuk aldığı şiddetli darbe sonrası yere serilirken, saldırgan daha sonra çocuğun annesine bağırdı, hakaret etti ve fiili müdahalede bulundu. 

Saldırı görüntülerinin sosyal medyaya yansıması sonucu kullanıcılar, "Bu şiddetteki bir tokat çocuğu öldürebilirdi" şeklinde tepki göstererek, Ürdünlü aileye yapılan ırkçı saldırıyı kınadı. 

Suriyeli 9 yaşındaki Vali'nin intiharı sonrasında yaşanan olay sosyal medyadaki tepkinin de giderek yükselmesine neden oldu.

Sonraki Haber