Meral Akşener'den 'cumhurbaşkanı adayı' tarifi

İYİ Parti lideri Meral Akşener, katıldığı canlı yayında cumhurbaşkanı adayı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Akşener, aday tarifini yaparken, belirli kriterleri vurguladı.

Son Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akşener'in 'cumhurbaşkanı adayı' sorusuna yanıtı dikkat çekti. Akşener, aday konusunda belirli kriterleri açıkladı. 

Akşener'in açıklamaları:

"Adamlar arasında arıza çıktığında düzelt dediler. Ben dedim ki, beni jandarma genel komutanına çevirdiniz. Masa çok iyi gidiyor. Cumhur İttifakı'nın masası ile altılı masa, Millet İttifakı ya da benim deyimimle ortak akıl platformu olan bu sistem, farklılıkları gören saygı duyan. Masa sürekli olarak üretiyor. Pek çok komisyon kurduk biz. Şu anda 7 komisyonumuz var. Gerçekten sonuç üretiyorlar. İkincisi aynı zamanda, seçimi kazandıktan sonra parlamenter sisteme geçişle ilgili kararlılık lazım. Biz onu tanıttık, sözümüzü koyduk. Seçim güvenliği çok önemli. Partiler ortak çalışmalar yapıyor. Yol haritası nasıl olacak seçim sonrası, kazandık, o çalışılıyor. Kazandık seçimi ama kazanmaktan evvel, bir adayımız olacak hem adayı hem de seçimden sonra biz 6 kişi bir arada yol yürüyeceğimize göre ona dair politika, ortak çalışma kurulu kuruldu.

CUMHURBAŞKANI ADAYI TARİFİ: KAZANACAK ADAY

Sayın Erdoğan çok merak ediyorsa, hemen seçim kararı alsın, biz de 3 gün içinde adayı açıklayalım. Ortak aday, tek aday, kazanacak aday. Sayın Kılıçdaroğlu açıkladı, ona katılıyorum, kapsayıcı olacak, kutuplaştırmayacak, ciddi devlet deneyimi olacak, çılgın olmayacak, 2017'deki hızlıca geçilen partili cumhurbaşkanlığı sisteminin o kadar eksikleri oldu ki, bunu kesinlikle içselleştirip ben de biraz daha kalayım demeyecek ve bu ülkeyi tekrar demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, ekonomide liyakate ve devlette ciddiyete inanmış bir arkadaşımız olacak ve de kazanacak. Bu masayı kuran sayın Kılıçdaroğlu, bu masanın cumhurbaşkanı adayını seçeceğini ilan eden de kendisi. Belki masanın genişlemesini kendi aramızda konuşup sağlarız onu bilmiyorum fakat biz bu seçimde parlamenter sisteme geçişi söyleyeceğiz. O da partili cumhurbaşkanlığı vaatleri vererek seçime gidecek. Vasıflar kadar kazanacak kişinin aday olması önemli."

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber