İYİ Parti’de çözülmeye kim “dur” diyecek? Meral Akşener’e “Abla dön” çağrısını kim yaptı?
14 Mayıs seçimlerinde 44 milletvekiliyle yola çıkan İYİ Parti'de sandalye sayısı 32'ye düştü. Partinin bazı önemli isimleri kötü gidişata dur demek için Akşener'e “Geri dön” çağrısı yapmaya hazırlanıyor.
100 BİN KİŞİ İYİ PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ
İYİ Parti'de Meral Akşener'den boşalan genel başkanlık koltuğuna Müsavat Dervişoğlu'nun oturmasının ardından partide peş peşe istifalar geldi. Son olarak İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, partiden ayrıldığını, "Gönül bağımı kopardığım için ayrılmış bulunmaktayım" sözleriyle ilan etti. Özdemir'in istifasıyla birlikte İYİ Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 32'ye düştü. Bu süreçte, genel merkez ve yerel yönetimlerde de 100 binden fazla kişinin partiyle ilişiğini kestiği belirtiliyor.
PARTİDEKİ ÇÖZÜLME BÜYÜYEBİLİR
Son dönemde yaşanan bu istifalar, tabanda büyük endişeye neden olmaya başladı. Yerel düzeydeki etkinliğinin azalması nedeniyle partiye bağlığın azaldığına dikkat çeken partililer, çözülmenin büyüyeceğini ve istifaların daha da artabileceği endişesini yüksek sesle dillendirmeye başladı.
AÇIK MEKTUPLA ÇAĞRI YAPILACAK
İstifaların yarattığı bu karamsar tabloyla birlikte İYİ Parti'nin kurucu lideri Meral Akşener'e yönelik çağrılar da arttı. Akşener döneminde partinin geniş bir seçmen kitlesine hitap ettiğini hatırlatan parti tabanı, kurucu genel başkanın ayrılmasıyla birlikte partinin boşluğa savrulduğunu ve Akşener'in geri dönmesi halinde çözülmenin duracağı ve partinin tekrar güç kazanabileceğini düşünüyor. Partideki birçok önemli ismin bu görüşe katıldığı ve Akşener'e geri dönmesi için baskı yaptığı konuşuluyor. Hatta bu isimlerin bir açık mektup yayınlayarak, kurucu genel başkana çağrı yapması bekleniyor.
DERVİŞOĞLU ÇÖZÜM ARIYOR
Meral Akşener'in, parti tabanından yükselen bu çağrılara ne yanıt vereceği henüz netleşmezken, bazı istifaların partiye zarar verdiğini kabul eden Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu da Akşener'in dönüşüne sıcak bakıyor. Ancak Akşener'in geri dönmemesi senaryosuna karşı da partideki istifa dalgası ve iç huzursuzluğu aşmak için çözüm yolları arıyor.
KÜSKÜNLER GERİ GELECEK
Partideki huzursuzluğun temelinde, iç dinamiklerinde yaşanan anlaşmazlıklar yattığını düşünen Dervişoğlu, uzlaşma ve diyalog ortamını arttırmak için harekete geçti. Bu adımla birlikte, parti içindeki küskünlüklerin azalması ve birlik duygusunun yeniden inşası hedefleniyor. Parti yönetiminde de değişikliğe gitmeyi planlayan Dervişoğlu, parti tabanında saygı duyulan ancak son dönemde geri planda kalan birçok ismi de yeniden aktif hale getirerek desteklerini alacak.
“OLDUĞUNDAN DAHA KÖTÜ GÖSTERİYORLAR”
Meral Akşener'in gidişiyle birlikte İYİ Parti'nin kamuoyu nezdindeki imajı da büyük yara aldı. Partililerin basında yeteri kadar yer alamadığının farkında olan Dervişoğlu, bozulan imajı düzeltmek için de “Yeni Medya Stratejisi” ortaya konulmasını istiyor. Genel merkezde, rakiplerin İYİ Parti'deki durumu 'olduğundan daha kötü' göstermeye çalıştığını ve medya gücünü de bu yönde kullandığı ifade edilirken, bu konuda herhangi bir adım atılmaması da Dervişoğlu'nu rahatsız eden konuların başında geliyor.